Steeds warmer de komende dagen

Nieuws | Deze namiddag blijf het droog, zonnig en warm met maxima van 27 tot 31 graden in het binnenland en rond 25 graden aan zee. De wind waait meestal matig uit het oosten tot noordoosten. Aan de kust is het koeler omdat de wind eerder uit een noordelijke hoek waait. Dat meldt het KMI.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vanavond en vannacht is het vrijwel helder. Het kwik blijkt in de grote steden steken rond 18 of 19 graden, terwijl het in de koudste valleien van de Ardennen tot 12 of 13 graden kan worden.

Morgen staat er opnieuw veel zon en warmte op het programma. De maxima liggen tussen 28 en 32 graden (plaatselijk 33 graden) in het binnenland, bij een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind. Aan de kust steekt er een zeebries op, waarbij de wind matig tot soms vrij krachtig uit het noorden en noordoosten waait. Het kwik geraakt er niet hoger dan 25 graden.

Vrijdag wordt het vrijwel helder op wat hoge bewolking na. Het wordt erg warm met maxima van 28 tot 33 graden, plaatselijk 34 graden. Zaterdag blijft het zonnig en warm met maxima van 28 tot 33 of zelfs 34 graden. 

Zondag is het nog vrij zonnig, maar drijft er wel steeds meer hoge en middelhoge bewolking over. Het wordt heet met maxima tussen 30 en 35 graden. Tijdens de nacht neemt de kans op enkele plaatselijke onweders toe. 

Maandag wisselen zwaarbewolkte periodes af met opklaringen. Er vallen buien en ontwikkelen zich onweders. Het wordt minder warm met maxima van 23 tot 29 graden. Dinsdag en woensdag wordt het opnieuw droog met zonnige periodes, afgewisseld met wolkenvelden. De maxima liggen op de meeste plaatsen iets onder 30 graden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top