Rode Kruis: "Inkorting Dodentocht is goede beslissing, maar begrijpen teleurstelling"

Nieuws | Rode Kruis-Vlaanderen, dat komend weekend wandelaars verzorgt tijdens de 53e Dodentocht, vindt het een "goede beslissing" van de FOD Volksgezondheid om het parcours dit jaar in te korten tot 65 kilometer. De organisatie toont weliswaar begrip voor de teleurgestelde wandelaars, maar vraagt om ook aan "zij die in minder goede vorm zijn" te denken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Bij temperaturen van 30 of meer graden vermijd je best zware inspanningen. Dat is een advies dat wij altijd geven", aldus Joachim Deman, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen. De beslissing betekent bovenal een vermindering van risico's, benadrukt hij.

"Het hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Sommigen zijn fysiek in betere vorm, en kunnen ongetwijfeld de 100 kilometer uitwandelen," klinkt het. Deman toont daarom begrip voor de teleurgestelde wandelaars. "Maar je moet ook denken aan zij bij wie dat niet vanzelfsprekend is", zegt hij. Of nu veel minder wandelaars verzorging nodig zullen hebben, betwijfelt Deman. "Een editie zonder incidenten is een utopie"

Omdat de tocht ingekort wordt, gaat Rode-Kruis Vlaanderen vier wachtposten schrappen. Het materiaal en de vrijwilligers van die posten verhuizen naar de overige zes wachtposten, aldus Deman. Rode-Kruis Vlaanderen laat tot slot weten klaar te zijn om te helpen waar nodig en benadrukt dat de vrijwilligers goed gebrieft zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top