De festivalkalender van de komende weken

Festivals | De Belgische festivalzomer gaat weer in volle glorie door en na Werchter, Dour en Tomorrowland in juli staan er ook de komende weken een paar niet te missen afspraken op de agenda. Dit zijn de festivals die de komende weken op je afkomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten lopen nog tot 14 augustus en de affiche hoeft niet onder te doen voor die van de “grotere” festivals van deze zomer. Tien dagen lang kan je in Lokeren van grote internationale namen genieten. Damian Marley, Black Eyed Peas, Judas Priest en Kings of Leon passeerden al de revue. Vandaag tot zondag kan je er nog terecht voor Snow Patrol, Seasick Steve, Kraftwerk en Louis Tomlinson, om er maar enkelen te noemen. Uiteraard staat er ook een pak talent van eigen bodem op de affiche, zoals Portland, Blackwave., Bazart, Clouseau en Regi.

Meer info en de volledige line-up vind je hier.

Alcatraz

Voor iedereen die met Graspop Metal Meeting nog niet genoeg zware gitaren heeft aanschouwd is er Alcatraz in Kortrijk. 40.000 festivalgangers verzamelen er van 12 tot 14 augustus voor meer dan 90 optredens van onder anderen Accept, Arch Enemy, Testament, Igorrr, Behemoth, Napalm Death, Cannibal Corpse en Funeral Dress.

Meer info en de volledige line-up vind je hier.

HEAR HEAR!

Voor de allereerste keer vindt dit zomerfestival plaats op zondag 14 augustus in Kiewit. En de organisatoren pakken voor hun eerste jaargang meteen uit met een affiche vol bekende namen in de pop- en rockscene. Op drie podia zullen kleppers als Editors, Pixies, Balthazar en Liam Gallagher spelen voor een indie- en altrockfeestje zonder weerga.  

Meer info en de volledige line-up vind je hier.

WECANDANCE

Ook op de agenda komende zaterdag en zondag: het tweede weekend van WECANDANCE aan de kust van Zeebrugge. Zo’n 150 dj’s geven het beste van zichzelf voor een denderend feestje, gepaard met psychedelische visuals, lekker eten en heel wat fashion. Wat kan er beter klinken dan een tropisch warm dansfeest op het strand?

Meer info en de volledige line-up vind je hier.

Pukkelpop

Nadat de editie van 2021 op het allerlaatste moment toch nog afgelast werd, beloofden de organisatoren om dit jaar in te halen. Dat doen ze met een eclectische line-up vol pop, rap, elektro en rock. Denk aan headliners als Arctic Monkeys, Tame Impala, Slipknot, Bring Me The Horizon, Charlotte De Witte, Cypress Hill, Oscar and the Wolf, James Blake en Sean Paul. Een week na HEAR HEAR! verovert Pukkelpop van 18 tot 21 augustus de festivalweide in Kiewit.

Meer info en de volledige line-up vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top