Perpetuum Mobile Festival brengt hulde aan bewegingskunsten

Films | In het cultuurcentrum Bruegel in Brussel vindt van 12 tot 28 augustus de derde editie van het Perpetuum Mobile Festival plaats. Het Brusselse collectief The Dancing Society nodigt het publiek uit om tijdens het dansfestival de bewegingskunsten te beleven en te ontdekken.

Door Belga

Deel dit nieuws

Belgische en internationale kunstenaars en dansers kleuren het multidisciplinaire programma van Perpetuum Mobile. De vele voorstellingen vinden zowel in zaal als in openlucht plaats. Het festival opent op 12 augustus met de tentoonstelling Movic Statics en sluit af met het concert van de Po' Boys op 28 augustus 2022.

Tussendoor nodigt het festival iedereen uit om via tal van activiteiten de bewegingskunsten in vraag te stellen. Het Perpetuum Mobile houdt onder meer een dansbal, een filmnacht met dans kortfilms, ontmoetingen met de kunstenaars, een conferentie rond de grondslagen van de dans of een immersieve performance die onze hedendaagse wereld bevraagt. Het participatieve luik van de programmatie omvat verschillende dansworkshops en open jamsessies.

"Perpetuum Mobile is een artistieke, intellectuele en menselijke ontmoetingsplaats. Een zwevende tijd-ruimte waar identiteiten afbrokkelen, kunst dialogeert, verbeelding wordt losgelaten. Alles wordt mogelijk", stelt Maya Balam Meyong, mede-oprichter van het Perpetuum Mobile Festival.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top