Naomi Osaka moet geblesseerd opgeven op WTA Toronto

Sport | De 24-jarige Japanse Osaka (WTA-39) heeft gisteren de strijd moeten staken in haar eerste wedstrijd op het Canadees Open in Toronto (2,697.250 dollar).

Door Belga

Deel dit nieuws

De voormalige nummer een van de wereld stond tegen de Estlandse veterane Kaia Kanepi (WTA-31) op een 7-6 (7-4), 3-0 achterstand, toen ze met een rugblessure van het veld stapte.

"Van in het begin van de wedstrijd had ik last van mijn rug", verklaarde Osaka. "Ik deed mijn best om de pijn te verbijten, maar uiteindelijk lukte het niet meer. Kaia stond ook heel goed te spelen. Ik wens haar het beste in het vervolg van het toernooi."

De 37-jarige Kanepi, vorige week finaliste in Washington, staat in de tweede ronde opnieuw tegenover een voormalige nummer een van de wereld. Dan is de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-8) haar tegenstandster.

De rugblessure geet Osaka wel wat zorgen voor het US Open, dat 29 augustus van start gaat. Osaka won het Amerikaanse Grand Slam in 2018 en 2020. De US Open-winnares van vorig jaar, de Britse Emma Raducanu (WTA-10), ging er dinsdag ook meteen uit in Toronto. Zij verloor met 7-6 (7/0) en 6-2 van de Italiaanse titelverdedigster Camila Giorgi (WTA-29), die in de tweede ronde Elise Mertens (WTA-37) ontmoet. Voor de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-59), US Open-winnares in 2017, is het Canadees Open ook afgelopen. Zij verloor in de tweede ronde met 6-2, 4-6 en 6-2 van de Griekse Maria Sakkari (WTA-4).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top