Tienkamper Van der Plaetsen moet door voetblessure kruis maken over EK

Sport | Thomas Van der Plaetsen moet deze maand passen voor het EK atletiek in het Duitse München. De tienkamper ondervindt nog te veel hinder van een recente voetblessure.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Van der Plaetsen, de Europese kampioen van 2016, leek na een lange periode van blessureleed opnieuw klaar voor de strijd. Maar hij moet alsnog verstek laten gaan voor het EK, dat maandag 15 augustus van start gaat als deel van de 'European Championships' in München.

"Door een recente voetblessure die nog niet voldoende genezen is, ben ik gedwongen me terug te trekken van het EK", schrijft Van der Plaetsen dinsdag op de sociale media. "Het voelt onwerkelijk om het hele jaar gewerkt te hebben maar mijn belangrijkste doel te missen door een ongelukkige misstap in een polsstoksessie. Na een lange revalidatie had ik gehoopt de opwinding van een groot kampioenschap weer te proeven. Bedankt voor al jullie steun dit jaar, het heeft me door de moeilijke tijden heen gesleept."

Deze zomer kwam Van der Plaetsen voor het eerst weer in competitie uit nadat hij op de Olympische Spelen in Tokio zijn hamstring volledig had afgescheurd. Hij achtte zich nog onvoldoende fit om vorige maand naar het WK in het Amerikaanse Eugene af te reizen maar mikte op het EK.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top