Vos wint meteen in de Ronde van Scandinavië na diskwalificatie in Vargarda, Bossuyt derde

Wielersport | Twee dagen na haar diskwalificatie in het Zweedse Vargarda heeft de Nederlandse wielrenster Marianne Vos (Jumbo-Visma) de openingsetappe gewonnen van de Ronde van Scandinavië, een nieuwe rittenkoers in de WorldTour. Ze was de snelste in een massasprint, waarin Shari Bossuyt (Canyon-Sram) derde werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Net als vorige maand bij de 'Grand Départ' van de Ronde van Frankrijk voor mannen kwam er in de Deense hoofdstad Kopenhagen veel publiek opdagen voor de start van de eerste editie van de Ronde van Scandinavië voor vrouwen. De finish van de enige Deense rit in de zesdaagse lag 145 kilometer later in Helsingor.

Ondanks het glooiende parcours met daarin twee hellingen van derde categorie leek de kans op een massasprint erg groot, ook al deden verschillende rensters een poging om die te ontlopen. Daarbij onder meer grote namen Marianne Vos, Cecilie Uttrup Ludwig en Demi Vollering, en ook de Belgische Valerie Demey. 

Maar de spurt kwam er toch, en daarin haalde levende legende Vos het met duidelijk verschil voor de Amerikaanse Megan Jastrab en de 21-jarige West-Vlaamse Bossuyt. Vos is zo meteen ook de eerste leidster van de Ronde van Scandinavië, die morgen verdergaat in Zweden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top