Union en Felice Mazzu komen tot akkoord na woelig vertrek naar Anderlecht

Jupiler Pro League | Union Sint-Gillis en Felice Mazzu hebben een akkoord bereikt, nadat de coach aan het einde van vorig seizoen naar RSC Anderlecht vertrok. Dat heeft Louis Derwa, de advocaat van Mazzu, aan Belga bevestigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De directie van Union en Felice Mazzu, bijgestaan door zijn raadsman Louis Derwa, hebben elkaar kunnen ontmoeten om het geschil te bespreken dat hen na het vertrek van Felice Mazzu tegenover elkaar bracht. In dezelfde geest die vorig seizoen tot hun succes leidde, zijn de partijen verheugd aan te kondigen dat zij een definitieve oplossing hebben gevonden die een einde maakt aan elk geschil tussen hen. Ze wensen elkaar het beste voor de toekomst", aldus de verklaring.

Na de verrassende aankondiging in mei dat Mazzu het Dudenpark inruilde voor het Astridpark, verklaarde Union "verbijsterd te zijn door de acties van hun coach en RSC Anderlecht". RUSG beloofde toen juridische stappen. De Belgische vicekampioen voerde aan dat Mazzu de wet van 3 juli 1978 had gebruikt om zijn contract met hen te verbreken.

RSCA reageerde snel en verwierp elk gebruik van de wet van 1978. "Felice Mazzu heeft zijn ontslag gegeven zoals elke normale werknemer, niet meer en niet minder", aldus paars-wit, dat erop gebrand was "een overeenkomst te vinden die alle partijen schikt".

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top