Transfer Amadou Onana naar Everton is eindelijk officieel, Genk versterkt zich in achterhoede

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Amadou Onana verlaat Rijsel en trekt voor vijf jaar naar Everton, dat bonussen inclusief zo’n 40 miljoen euro neertelt voor de diensten van de beloftevolle Rode Duivel. De robuuste middenvelder stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham, maar verkoos om de Toffees te vervoegen. De 20-jarige Onana rondt daarmee zijn derde transfer in evenveel seizoenen af.

Deense verdediger voor Genk

Na een passage van 15 jaar in Europa keert de Argentijnse doelman Sergio Romero terug naar zijn thuisland. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij plaatselijke grootmacht Boca Juniors. De 35-jarige Romero zat sinds het einde van vorige voetbaljaargang zonder club nadat zijn contract bij Venezia afliep.

RB Leipzig contracteerde op zijn beurt dan weer de 19-jarige Sloveense international Benjamin Sesko. Het plukt hem weg bij zusterclub Salzburg, waar hij nog tot het einde van het seizoen op huurbasis actief zal blijven. Sesko was gegeerd door verschillende Europese topclubs, en scoorde vorig jaar 11 doelpunten en leverde 6 assists af namens de Oostenrijkse landskampioen. Leipzig heeft naar verluidt ook een akkoord bereikt met Chelsea over de terugkeer van Timo Werner.

In de Jupiler Pro League heeft Genk op zijn beurt zijn defensieve gelederen versterkt met de 21-jarige Deense verdediger Rasmus Carstensen, die de overstap maakt van Silkeborg. De rechtsback zette zijn krabbel tot 2026 in de Cegeka Arena. Volgens Het Nieuwsblad hebben ze in Limburg ook hun pijlers gericht op Ally Samatta. De aanvaller was al eerder succesvol bij Genk en kan op huurbasis overgenomen worden van het Turkse Fenerbahçe.

AA Gent officialiseerde ten slotte de komst van de Zuid-Korean Hyunseok Hong, die het Oostenrijkse LASK Linz achter zich laat. De 23-jarige middenvelder tekende een driejarig contract bij de Buffalo’s.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top