Jake Stewart boekt eerste profzege in openingsetappe van de Ronde van de Ain, Van Tricht derde

Wielersport | De 22-jarige Britse wielrenner Jake Stewart (Groupama-FDJ) heeft zijn eerste profzege geboekt in de openingsetappe van de Ronde van de Ain, een Franse driedaagse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1. Hij was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton, waarin de jonge Belg Stan Van Tricht (Quick-Step Alpha Vinyl) derde werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met onder meer de aanwezigheid van wereldkampioen Julian Alaphilippe, het puntenjagende Lotto Soudal en het stagedebuut van Thibau Nys voor Trek-Segafredo waren er vanuit Belgische invalshoek veel aantrekkingspunten in deze Ronde van de Ain. De rittenwedstrijd vindt plaats in het Franse Jura-gebergte, maar de openingsetappe van 152 kilometer tussen Châtillon-sur-Chalaronne en Val-Revermont was de vlakste van de drie.

Ondanks de coronabesmetting die hem uit de Ronde van Frankrijk had doen verdwijnen, maakte Tim Wellens deel uit van een vlucht van drie renners. Hij had het gezelschap van de jonge Fransman Mathis Lebeau en de Zwitserse tijdritspecialist Stefan Bissegger, die bij het ingaan van het laatste wedstrijduur alleen ging doorzetten. Tegen een jagend peloton hield Bissegger op zijn eentje echter niet stand.

In de heuvelachtige slotfase gingen onder meer Louis Vervaeke, Dries Devenyns en Julian Alaphilippe in de aanval voor een bijzonder actief Quick-Step Alpha Vinyl, maar het was de Franse hardrijder Rémi Cavagna die in de slotkilometer de hand leek uit te steken naar de overwinning. Zijn uitvalpoging strandde in de laatste honderd meter, waarna de Brit Jack Stewart zijn fiets voor die van de Fransman Romain Cardis en Van Tricht over de streep stak.

De 22-jarige Stewart, vorig jaar al tweede in de Omloop Het Nieuwsblad en als belofte derde in de Ronde van Vlaanderen, pakte erg geëmotioneerd zo niet alleen zijn eerste profzege, maar ook de leiderstrui in de Ronde van de Ain.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top