Blijft Selim Amallah dan toch nog enkele maanden bij Standard met het oog op het WK in Qatar?

Jupiler Pro League |

Selim Amallah speelde een grote rol in de eerste overwinning van Standard tegen Cercle Brugge in de Jupiler Pro League van dit seizoen en hoopt op de ingeslagen weg verder te gaan tegen promovendus Westerlo. De Marokkaanse international uitte eerder zijn vertrekwens aan de boorden van de Maas, maar zou ondertussen wel eens van gedachten kunnen veranderen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie wedstrijden met daarin drie penaltydoelpunten en een grote meerwaarde op het veld: Amallah is zonder twijfel de man van het seizoensbegin bij Standard. Eigenlijk mag dat best verrassend genoemd worden, aangezien de voormalige Moeskroen-speler enkele weken geleden aangaf andere oorden te willen opzoeken. Na drie afgewerkte speeldagen is de spelmaker meer dan ooit betrokken in het spel van de Luikenaars.

X-factor

Amallah was de beste Rouche op het veld tijdens de zege van afgelopen zondag tegen Cercle. Niet alleen omwille van zijn twee goals, maar ook omdat hij fungeerde als steunpilaar. Hij was bovendien heel nauwkeurig in zijn passing met een slagingspercentage van 84%.

“Ik hou van Selim, hij is een topspeler. Ik wil hem zo lang mogelijk hier houden. Hij is de X-factor van dit team”, verklaarde coach Ronny Deila op een persconferentie. Ook spits Renaud Emond deelt die mening: “Zijn optreden tegen Cercle was van topniveau. Hij voelt zich goed, het is aan hem om zijn beslissing te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat de dynamiek die zich nu bij Standard ontrolt, ervoor kan zorgen dat sommige spelers die wilden vertrekken nu willen blijven.”

Qatar in het hoofd

Het WK van eind dit jaar in Qatar kan een belangrijke drijfveer zijn in het verlengd verblijf van Amallah op Sclessin. Als hij deze vorm kan aanhouden, komt hij sowieso in aanmerking voor een plaatsje in de 26-koppige selectie van Vahid Halilhodzic.

Het Griekse Olympiakos toonde eerder interesse, maar de voorkeur van speler zelf gaat uit naar Spanje. Een nieuwe club vergt evenwel de nodige aanpassingstijd en er is geen garantie op speelgelegenheid. “Hij is zeker een belangrijke speler voor ons. Hij zit al een tijdje bij Standard en heeft ambitie, vandaar zijn wens om een stap voorwaarts te zetten in zijn carrière. Met het oog op de wereldbeker zou het beter zijn dat hij bij ons blijft, in goede fysieke conditie is en zijn niveau van twee jaar geleden terugvindt”, voegde Deila er nog aan toe.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 16u de partij tussen Westerlo en Standard, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top