RLCS: Europa op volle toeren tijdens Wild Card-fase van WK

Nieuws | De voorronde van het WK Rocket League kwam zondag tot een einde. Acht teams hebben zich bij de teams gevoegd die zich al voor de groepsfase hadden gekwalificeerd. Een wildcardfase waar de Europese teams Karmine Corp en SMPR Esports doorheen vlogen, zonder ook maar één nederlaag te incasseren.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Europa ging uitstekend van start tijdens de Wild Card-fase van het wereldkampioenschap Rocket League, het hoogtepunt van het competitieve circuit, dat zondag werd afgesloten. Alle Europese ploegen die zich voor deze eerste fase van het toernooi konden kwalificeren, hebben hun plaats in de groepsfase veiliggesteld.

Nog beter, het is in de top 4 van het klassement dat we onze drie teams terugvinden: Karmine Corp, SMPR Esports, en Dignitas. Hoewel dit eerste deel van de competitie werd gespeeld volgens het Zwitsers format (elk team dat drie overwinningen kon behalen kwalificeerde zich voor de volgende fase; nvdr), hadden KCorp en SMPR slechts drie wedstrijden nodig om aan die kwalificatie-eisen te voldoen. Dignitas moest iets langer wachten, na een zware nederlaag (0-4) tegen OpTic Gaming.

De twee ongeslagen rosters voegen zich bij de teams die zich al voor de groepsfase hebben geplaatst dankzij hun positie op de regionale ranglijst. Onder hen vinden we de drie teams terug die dit seizoen elk een Major hebben gewonnen: Team BDS – de winnaars van de Winter Major – , G2 Esports – de winnaars van de Spring Major – en Moist Esports, winnaars van de Summer Major.

Voor de Belgen van Karmine Corp (Maello “AztraL” Ernst en coach Benjamin “Eversax” Wagner) is het een déjà vu van de groepsfase. De mannen van de Blue Wall zullen het in de eerste ronde opnemen tegen FURIA. Als ze dat duel winnen, zullen ze de winnaar van de wedstrijd tussen G2 Esports en OpTic Gaming ontmoeten.

© NEVERMVM

Die bracket is bijna gelijk aan die van de Summer Major, met als enige verschil dat Gladiators deze keer de Noord-Amerikaanse organisatie vervangt. In theorie belooft dat veel goeds voor Karmine, dat een prima top 4-plaats behaalde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top