Rode Duivel Amadou Onana (Rijsel) tekent tot 2027 bij Everton

Premier League | De kogel is door de kerk: Amadou Onana zet zijn carrière verder bij Everton. De beloftevolle middenvelder ondertekende een vijfjarig contract op Goodison Park en leverde zijn voormalig werkgever Rijsel zo'n 40 miljoen euro op, nog 5 miljoen meer dan het bedrag dat Club Brugge ophaalde bij AC Milan voor zijn zelfgevormde goudhaantje Charles De Ketelaere. De Franse topclub bedong bovendien een doorverkooppercentage van 20%. De transfer werd vandaag geofficialiseerd.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Toffees kapen Onana op die manier weg voor de neus van reeksgenoot West Ham. De Hammers hadden overeenstemming bereikt met Rijsel omtrent de overgang voor dezelfde som, maar Onana geraakte er op persoonlijk vlak niet uit met de Londenaren.

Onana, die in de jeugd onder meer bij RSC Anderlecht en Zulte Waregem onder contract lag, was nog maar één seizoen aan de slag bij de viervoudige Franse landskampioen, dat hem zelf had overgenomen van Hamburger SV in de Duitse tweede klasse.

De defensief ingestelde middenvelder maakte begin juni zijn debuut in de hoofdmacht van de Rode Duivels in de met 1-4 verloren interland tegen Nederland in de Nations League. Voordien gold hij als aanvoerder van het nationale beloftenteam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top