Hoe 'Step Up' het leven van Channing Tatum veranderde

Films | De 'Step Up'-saga kende meteen groot succes toen de eerste film in 2006 werd uitgebracht. Naast de spetterende dansen en het meeslepende verhaal, leerde het grote publiek ook Channing Tatum kennen. Proximus Pickx vertelt je hoe de film het leven van de acteur veranderde en zijn carrière lanceerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Channing Tatum is ondertussen een begrip in de filmindustrie, maar het was 'Step Up' dat zijn carrière in 2006 lanceerde. De film gaat over Tyler, een jonge bad boy met een talent voor hiphop die een taakstraf krijgt op een dansschool. Daar ontmoet hij Nora, een rijke balletdanseres, en de twee beginnen samen aan hun eigen dansverhaal. 

Toen Tatum het script onder ogen kreeg, werd hij meteen verliefd op het verhaal en deed hij auditie. Regisseur Anne Fletcher was niet overtuigd van zijn kunnen, maar gaf hem toch een kans. Uiteindelijk bewees hij dat ze ongelijk had en blies hij iedereen omver met zijn auditie. "Hij begon een hiphop armchoreografie op de tafel te doen en op dat moment dacht ik: 'We hebben onze man gevonden,' ook al hadden we geen idee van zijn acteerprestaties. Maar hij was superknap, supercharmant, en hij kon dansen. Hij had altijd alleen getraind, dus wat hij bedacht was rommelig, slordig en streetwise. Kortom, hij was perfect voor de rol", vertelde Fletcher aan Cosmopolitan.

Uitgebreide filmografie

Uiteindelijk was 'Step Up' maar het begin en zijn het zijn volgende films die Channing Tatum echt op de kaart hebben gezet als het icoon dat hij nu is. De acteur is uitgegroeid tot een grote naam in de cinema en zijn filmografie sinds de dansfilm is zeer uitgebreid. Denk maar aan 'G.I. Joe', 'Dear John', 'Magic Mike', 'The Vow', 'White House Down', 'Kingsman' of 'Free Guy', of de nieuwste films (2022), 'The Lost City', 'Bullet Train', en 'Pussy Island'. Niet te vergeten dat 'Step Up' zo'n succes was dat er maar liefst vijf vervolgen en een tv-serie uit voortkwamen!

Channing houdt het ook niet alleen op acteren, de man heeft namelijk ook geproduceerd en geregisseerd. Zo heeft hij 'Magic Mike', 'White House Down', '21-' en '22 Jump Street' geproduceerd, evenals 'America', 'Pussy Island' en 'Spaceman'. Dit jaar regisseerde hij ook de film 'Dog', waarin hij Jackson Briggs speelt.

De liefde gevonden

Channing Tatums leven is niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk veranderd. Op de set van 'Step Up' ontmoette hij namelijk Jenna Dewan, die Nora speelde. De crew kon meteen de chemie tussen de twee acteurs zien. Channing en Jenna waren echter zeer professioneel en gaven hun gevoelens voor elkaar pas toe na de opnames. 

Uiteindelijk ontmoette de acteur er dus zijn toekomstige echtgenote. Een liefde waaruit negen jaar geleden de kleine Everly werd geboren. Maar de twee, die een van Hollywoods meest geliefde koppels vormden, kondigden in 2018 hun scheiding aan. Het duo verklaart echter dat ze soulmates en goede vrienden voor het leven blijven. 

Je kan nu in de bioscoop terecht voor 'The Lost City' met Channing Tatum. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top