Union wil bij Rangers poort naar laatste voorronde open beuken

UEFA Champions League | Dinsdagavond speelt Union in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen trekt na de 2-0 overwinning vorige week met reële kansen op kwalificatie richting Schotland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dankzij goals van Teddy Teuma en Dante Vanzeir dwong Union vorige dinsdag aan Den Dreef in Leuven een goede uitgangspositie af voor de return. De ploeg van Karel Geraerts kreeg zaterdagavond wel een stevige tik in de Belgische competitie. Op het veld van KV Mechelen gingen de Unionisten met 3-0 onderuit. In de heksenketel van het Ibrox Stadium zal Union scherper voor de dag moeten komen. De Rangers tankten in hun competitie dan weer vertrouwen door met 2-0 te winnen van Kilmarnock.

Als Union de Schotse kaap rondt, wacht in de laatste voorronde van het kampioenenbal de winnaar van het duel tussen het Franse AS Monaco, de ploeg van coach Philippe Clement, en het Nederlandse PSV. De heenwedstrijd in het prinsdom eindigde op 1-1.

Mocht Union het dinsdagavond toch nog uit handen geven, dan wacht voor de Brusselaars het vangnet van de Europa League. Het stamnummer 10 mag dan rechtstreeks naar de groepsfase.

Union speelt dit seizoen voor het eerst in 58 jaar Europees voetbal. De geelblauwhemden uit Sint-Gillis danken dit aan hun fantastische campagne vorig seizoen waarin ze als promovendus maar nipt de titel moesten laten aan Club Brugge.

De terugwedstrijd tussen de Rangers en Union start dinsdagavond om 20u45 (19u45 lokale tijd) en staat onder leiding van de Griekse scheidsrechter Tasos Sidiropoulos.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top