Serena Williams mag na ruim een jaar weer overwinning vieren in enkelspel in Toronto

Sport | Serena Williams heeft na ruim een jaar weer een overwinning mogen vieren in het enkelspel. De 40-jarige Williams was maandag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Canadese Toronto (hardcourt/2.697.250 dollar) in straight sets succesvol tegen de Spaanse Nuria Parrizas-Diaz (WTA 57) met 6-3 en 6-4.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vorige zege van de jongste van de zussen Williams dateerde alweer van vorig jaar op het grandslamtoernooi van Roland-Garros. Nadien kwam het tennisicoon omwille van een zware blessure maandenlang niet in actie. Ruim een maand geleden maakte ze haar comeback op Wimbledon, maar daar sneuvelde ze meteen in de eerste ronde. De voormalige nummer een van de wereld verdween inmiddels van de WTA-ranglijst. Ze heeft geen enkel rankingpunt meer.

Toronto fungeert als voorbereidingstoernooi op het US Open, dat eind augustus start. De 23-voudige grandslamkampioene won in 2017 met het Australian Open voor het laatst een grandslamtoernooi. Ze heeft nog één Grand Slam nodig om Margaret Court bij te benen als recordhoudster.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top