Zes Belgische kajakkers naar München

Sport | België stuurt zes kajakkers, twee mannen en vier vrouwen, naar de Europese kampioenschappen in München (18-21 augustus). De Vlaamse federatie maakte vandaag bekend dat Artuur Peters, Bram Sikkens, Hermien Peters, Lize Broekx, Camille Dewaele en Amber Van Broekhoven geselecteerd werden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Artuur Peters vaart de K1 1.000 meter en met Bram Sikkens de K2 500 meter. Hermien Peters en Lize Broekx treden samen aan in de K2 500 meter, waarin ze zondag brons veroverden op het WK in Canada, en gaan met Camille Dewaele en Amber Van Broekhoven ook hun kans in de K4 500 meter. 

"In München willen we de goede resultaten van de voorbije week bevestigd zien", zegt Maarten De Wilde, technisch directeur van Peddelsport Vlaanderen. "Het belangrijkste is nu dat de atleten de trip van Canada naar Europa goed verteren. De mannelijke K2 moet kort bij een plaats in de A-finale kunnen geraken. Artuur Peters, in de K1 1.000 meter, en Hermien Peters en Lize Broekx, in de K2 500 meter, kunnen met ambitie starten in zo'n A-finale. Top zes en mogelijk een podiumplaats is voor hen een reëel doel. Voor de K4 wordt het een eerste test op een groot internationaal kampioenschap. Met hen moeten we nog wat geduld oefenen, maar na het EK zullen we er wel al een goed zicht op hebben waar ze staan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top