STVV beloont jeugdspeler Andrea Librici met profcontract

Jupiler Pro League | Sint-Truiden heeft jeugdspeler Andrea Librici beloond met een eerste profcontract, zo maakte het bekend via de officiële kanalen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 17-jarige Librici maakte in de voorbereiding van de nieuwe voetbaljaargang al deel uit van de A-kern en daarin kon hij coach Bernd Hollerbach en zijn staf overtuigen van zijn potentieel.

"Librici is een polyvalente speler die als spits, centrale middenvelder en rechtsback uit de voeten kan. Verder beschikt hij over de nodige vechtlust en een groot uithoudingsvermogen", klinkt het op de clubwebsite.

"Deze wending had ik niet verwacht. Dit is het resultaat van tien jaar opofferingen van mijn familie en mezelf. Ik geef me altijd 300 procent om een wedstrijd te winnen en het team te helpen. Ik ben echt blij om te tekenen voor de club die me nauw aan het hart ligt", aldus een opgetogen Librici.

"Andrea is een groot jong talent uit ons jeugdsysteem. Zijn werkkracht is een voorbeeld voor alle jonge Kanaries die dromen om profvoetballer te worden. Ik weet zeker dat hij zal blijven groeien en verbeteren", verklaarde sportief directeur Andre Pinto.

STVV speelde in zijn eerste drie competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen telkens gelijk. Het vat daarmee voorlopig post op de zeventiende en voorlaatste plaats in de stand.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top