Russell Westbrook bij de Lakers: vertrekken of blijven?

Basketbal | Het gonst al weken van de geruchten over de toekomst van Russel Westbrook. De toekomst van de speler van de Lakers is nog altijd onzeker. Gaat hij Los Angeles verlaten, of wil hij de criticasters lik op stuk geven?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Lakers pakten vorig jaar uit met de ‘Grote Drie’ met LeBron James, Anthony Davis en Russel Westbrook. Het werd echter een horrorseizoen voor de NBA-ploeg, aangezien ze nooit aanspraak maakten op titelwinst. Westbrook is zeker niet alleen verantwoordelijk voor het povere seizoen van de ploeg uit Los Angeles, maar toch is zijn toekomst er nog heel onduidelijk.

Dure vogel

Westbrook ligt nog een jaar onder contract en hij verdient maar liefst 47 miljoen dollar op jaarbasis. Zijn loon weegt zwaar op het budget van de Lakers en dat na een seizoen waarin hij zeker niet wist te overtuigen met een gemiddelde van 18,5 punten, 7 rebounds en 7 assists. Mede daardoor staan de ploegen niet in een rij om hem aan te trekken.

Rob Pelinka, general manager van de Lakers, is ook niet de makkelijkste om mee te onderhandelen. Er was een gerucht dat een ruil met Kyrie Irving een optie was, maar die transfer zou ook al afgeketst zijn. Een ander gerucht is een driedubbele ruil, waarbij Utah Jazz en New York Knicks zijn betrokken. Westbrook zou dan naar Utah verhuizen, maar voorlopig blijft het bij geruchten.

Nieuwe coach

Een van de redenen voor het falen van Westbrook bij de Lakers was zijn samenwerking met Frank Vogel, de nu ex-coach van de franchise. Darvin Ham is er nu de nieuwe coach en hij ziet het blijkbaar wel nog zitten om samen te werken met Westbrook, die aanwezig was in de zaal bij de persvoorstelling van de nieuwe trainer.

De coach was lovend over Westbrook. “Vergis je niet, Russell is een van de beste spelers die onze competitie ooit heeft gezien. Hij is nog zeker niet uitgespeeld. Ik weet niet waarom mensen de neiging hebben om hem al af te schrijven. Ik zal het benaderen zoals bij alle spelers die ik heb ontmoet. We gaan het hebben over onze looplijnen, met de bal, zonder de bal (...). We hadden geweldige gesprekken met Russell, en het belangrijkste woord dat daaruit naar voren kwam, was opoffering. We gaan onszelf opofferen, wat we ook moeten doen. En het gaat niet alleen om Russ, het gaat ook om de offers die LeBron en Antony Davis zullen moeten brengen. Wat Westbrook betreft, verwacht ik dat hij nog altijd dezelfde energieke speler is die hij al zijn heel carrière is geweest."

Het valt nog te bekijken of de woorden ook in daden kunnen worden omgezet. Brandt het heilige vuur nog bij dit trio?

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top