ESLOL: The Agency houdt KRC Genk van tweede titel op rij

Nieuws | The Agency heeft KRC Genk Esports overdonderd in de grote finale van het zomerseizoen van de Elite Series. Het werd een match waarin de mannen in het blauw heel dicht bij de overwinning kwamen na het redden van twee matchpoints, en waarin The Agency zijn de eerste regionale titel won.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zij zijn de nieuwe Benelux-kampioenen op League of Legends. Na amper zes maanden onder hun nieuwe tag The Agency (voorheen Echo Zulu), heeft het Nederlandse team zondagavond de Elite Series gewonnen van titelverdediger KRC Genk Esports, in een grote finale die onmogelijk te voorspellen was.

De mannen van The Agency kwamen als overwinnaars uit de strijd, maar werden meer dan eens afgeschrikt, ondanks het feit dat zij de beginfase van de wedstrijd domineerden. Het team sleepte de eerste twee games in de wacht, met een bijna perfecte KDA voor Dragdar (12/2/16). Maar daarna verloor het de controle over de wedstrijd, op één overwinning van de titel.

Dat stelde KRC Genk snel in staat om terug te komen, dankzij een enorme prestatie van het mid-jungle duo RoyalKanin en Guertas. Silver Scrapes kondigde een vijfde wedstrijd aan, wat de vele toeschouwers, verzameld voor de verschillende streams die de wedstrijd uitzonden, maar al te graag zagen gebeuren.

Zoals uit de titel blijkt, bezaten de mannen van The Agency het beste uithoudingsvermogen, na bijna 3 uur spelen, inclusief een slotpartij die 44 minuten duurde.

The Agency sluit dus op de mooiste manier de play-offs af, waarin de spelers na een nederlaag tegen Genk in de eerste ronde in de loser bracket terechtkwamen. Die inspanning zullen ze nu moeten verlengen met het oog op de European Masters. Die zullen op 24 augustus doorgaan, en beide Benelux-teams beginnen in de play-ins.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top