Diego Simeone geeft Roberto Martinez extra optie met positiewissel van Axel Witsel

Sport | Axel Witsel kan wel eens voor een zeer interessant seizoen staan. De Belg werd door Atlético Madrid transfervrij opgepikt bij Borussia Dortmund en trainer Diego Simeone lijkt steeds meer een centrale verdediger in hem te zien. Witsel zou ook Roberto Martinez een oplossing kunnen bieden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Axel Witsel is van nature een centrale middenvelder en daar speelde hij de afgelopen jaren ook. Vorig seizoen werd hij af en toe al eens in de verdediging gezet bij Borussia Dortmund en dat verliep goed. Diego Simeone zag dit ook en tijdens de laatste vier oefenmatchen tegen Numancia, Manchester United, Cadiz en Juventus werd de ex-speler van Standard daar ook geposteerd.

Straffe cijfers

Witsel maakt heel veel indruk en bij de Spaanse sportkrant Marca denken ze dat Witsel wel eens de nieuwe centrale verdediger kan worden bij Atlético Madrid. De Belg maakt vooral bijzonder veel indruk met zijn uitvoetballende kwaliteiten. Tegen Cadiz leed Witsel geen enkele keer balverlies. Hij deelde 49 passes uit en die kwamen telkens aan bij een speler van Atlético Madrid. Tegen Manchester United en Numancia lag zijn geslaagde passingspercentage op respectievelijk 94% en 97%. De kans wordt met de dag groter dat Witsel het seizoen zal starten als centrale verdediger, want tegen Juventus speelde hij de volle 90 minuten centraal in een driemansdefensie.

Op het middenveld heeft Simeone met onder meer Geoffrey Kondogbia, Marcos Llorente, Rodrigo de Paul, Koke, Saul Niguez en Daniel Wass opties genoeg. Op zijn 33ste kan Witsel dus alsnog een nieuwe fase in zijn carrière ingaan.

Bondscoach Roberto Martinez kan er misschien een voorbeeld aan nemen. Achteraan zijn er bij de Rode Duivels de nodige problemen. Jan Vertonghen (Benfica) en Dedryck Boyata (Hertha BSC) komen niet aan spelen toe, terwijl Jason Denayer nog steeds geen club heeft. Brandon Mechele zit dan weer in een serieuze vormdip bij Club Brugge. Witsel vormt dus een stevige optie voor Martinez, al zal de bondscoach dan Toby Alderweireld weer naar rechts moeten sturen in een driemansdefensie. Hij voelt zich ook beter in zijn sas in een centrale positie, aangezien hij niet meer de meest wendbare verdediger is.

Enter Lavia of Onana?

Martinez is altijd een voorstander geweest van Witsel als middenvelder, maar daar lijken de Belgen stilaan meer dan genoeg alternatieven te hebben. Amadou Onana liet al een goede indruk achter tegen Nederland en als hij de komende maanden bij Everton indruk kan maken, kan hij wat extra dynamiek als defensieve middenvelder in de ploeg pompen. Met Kevin De Bruyne, Youri Tielemans of Hans Vanaken is er genoeg voetballend vermogen naast hem. Het wordt ook interessant om te kijken of Romeo Lavia kan bevestigen bij Southampton, nadat hij op de eerste speeldag indruk maakte. Bovendien is er ook nog Orel Mangala (Nottingham Forest) en kan Sambi Lokonga dit seizoen echt doorbreken bij Arsenal?

De positiewissel van Witsel bij Atlético Madrid zou dus ook een nieuwe schwung kunnen geven aan de Rode Duivels. Misschien is het in de komende interlandperiode in september toch eens interessant om hem ook daar uit te spelen bij de Rode Duivels?

Het programma van speeldag 1 in La Liga:

Vrijdag 12 augustus

  • Osasuna - Sevilla (vanaf om 21u op Eleven 2)

Zaterdag 13 augustus

Zondag 14 augustus

Maandag 15 augustus

  • Getafe - Atlético Madrid (vanaf 19u30 op Eleven 2)

Volg het beste uit het nieuwe La Liga-seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top