Met deze films zoek je afkoeling in de bioscoop

Kids | Het kwik stijgt weer boven de 30 graden deze week, dus velen onder ons hebben nood aan verkoeling. Zwemmen is natuurlijk een optie, maar heb je al gedacht aan een koele donkere bioscoopzaal? Deze films kan je vanaf vandaag gaan bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beast

Dr. Nate Daniels is net weduwnaar geworden en besluit samen met twee tienerdochters te reizen naar een Zuid-Afrikaans wildreservaat dat wordt beheerd door Martin Battles, een oude vriend van de familie en wildbioloog. Maar wat begint als een reis die het gezin moet helpen rouwen, verandert al snel in een angstaanjagende strijd om te overleven wanneer een leeuw, een overlevende van bloeddorstige stropers, hen begint te achtervolgen.

Idris Elba speelt de hoofdrol in deze bloedstollende nieuwe thriller. Iyana Halley ('This is Us') speelt Meredith, de 18-jarige dochter van Daniels, en Leah Sava Jeffries ('Empire') speelt zijn 13-jarige dochter Norah. 'Beast' is een film van Baltasar Kormákur, regisseur van onder andere 'Everest' en 'Contraband'.

De Bellinga's: Huis op Stelten

De familievloggers Bellinga worden verkozen tot beste vloggers van het jaar. Terwijl papa Daniël en mama Fara de prijs vieren met een weekendje weg, zien boeven Sam en Bram groen van jaloezie. Ze smeden een plannetje om de gouden winnaarsbeker te stelen. Nu alleen de kinderen thuis zijn en ze met oppas Bets het huis op stelten zetten, lijkt inbreken plots niet meer zo moeilijk. Maar dat is buiten Luan en Lucilla Bellinga gerekend. Met ingenieuze plannetjes en vallen zetten ze alles op alles om hun huis, de beker en zusje Luxy en broertje Lucius te beschermen. 

De Legende van Samoerai Henk

De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Henk met veel tegenzin onder zijn hoede. Samen moeten ze vechten om hun stad te beschermen tegen de gevreesde generaal.

‘De Legende van Samoerai Henk’ werd gecreëerd door Rob Minkoff en is losjes gebaseerd op de westernfilm ‘Blazing Saddles’ (1974). In de film hoor je de stemmen van onder anderen Michael Cera, Ricky Gervais, Mel Brooks en George Takei.

Decision to Leave

Hae-Joon, een doorgewinterde detective, onderzoekt de verdachte dood van een man op een bergtop. Hae-Joon is niet in staat helder na te denken en brengt zijn werk en huwelijk in gevaar wanneer hij zich aangetrokken voelt tot de vrouw van het slachtoffer, Sore, die hij van de moord verdenkt.

Deze thriller van de Zuid-Koreaanse filmmaker Park Chan-wook, vooral bekend van zijn film 'Oldboy', werd bekroond met de Prix de la mise en scène op het filmfestival van Cannes in 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top