Rainbow Six Siege Benelux-kampioen Activit-E vertegenwoordigt België in Europa

Esports | Rainbow Six Siege seizoen 7 in de Benelux heeft zaterdagavond zijn vonnis geveld, aan het einde van de play-offs die in Nederland werden georganiseerd. De spelers van de Belgische organisatie Activit-E wonnen de titel en pakten het Europese ticket dat iedereen begeert!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De sfeer was ongelooflijk dit weekend in Amsterdam! Organisator Ubisoft heeft maandenlang hard gewerkt om de terugkeer van de offline finales van de R6S te organiseren, na enkele online jaren vanwege de pandemie. In de majestueuze omgeving van een kerk kwamen de vier halve finalisten zaterdag bijeen om te strijden om de Beneluxbeker!

De middag begon met de confrontatie tussen de nummer één van de groepsfase, JLingz Esports, en The Joker, gekwalificeerd na de kwartfinales. De kansen waren duidelijk in het voordeel van JLingz, dat in de vorige fase sterk voor de dag kwam en de meervoudig titelverdediger Leonski in de rangen had. Desondanks hebben Duco en zijn Jokers zich goed verweerd en verloren met slechts 7-4 (Villa) en 8-6 (Theme Park), aan het eind van een Bo3 die competitiever was dan verwacht. Dit is wat live-evenementen zo magisch maakt: teams overstijgen zichzelf, of verlammen. Maar spektakel is er altijd!

De tweede halve finale van de dag begon om 16u, met Activit-E (aVe) dat het opnam tegen KVM! Een duel dat, hoewel Activit-E met een licht theoretisch voordeel begon, in het voordeel van beide formaties had kunnen omslaan. De spelers van de club uit Mechelen hebben gedurende het seizoen een grote evolutie laten zien. Uiteindelijk waren het de mannen van Crapelle, de coach van aVe, die wonnen na twee vreselijk spannende maps! Met 8-6 op Villa en 7-5 op Bank had het roster van aVe stalen zenuwen nodig om de leiding te nemen tegen de runners-up van de eerste fase.

Om 19u30 betraden de twee teams eindelijk het podium voor het meest langverwachte duel van het seizoen! De laatste wedstrijd, eveneens een Bo3, bood een ongelooflijk spektakel voor de toeschouwers aanwezig voor de apotheose van het seizoen. De eerste ronde werd gespeeld op Villa, de map gekozen door JLingz, en liet de commentatoren met stomheid geslagen achter. Een 7-1 voor Activit-E die de finalistentabel op zijn kop zette! Terwijl we dachten dat we een snelle overwinning voor de Belgische organisatie zouden zien, mocht het niet zo zijn, dankzij een gewelddadige prestatie van Quick en zijn teamgenoten. JLingz sloeg terug met een vernietigende 7-2 op Oregon. 1-1, terug naar af! Dus zou de map Bank beslissen wie de kampioen van seizoen 7 zou worden.

Waar te beginnen over deze confrontatie die de toeschouwers op het puntje van hun stoel hield. Leonski en zijn ploegmaten begonnen sterk in de verdediging met een mooie 2-4. Maar Karmaze en zijn teamgenoten kwamen onmiddellijk terug en maakten gelijk, voordat ze weer met 5-6 aan de leiding kwamen! JLingz had nog één ronde te gaan, maar de vijf spelers van aVe keerden koelbloedig het tij door in hun laatste verdedigingsronde gelijk te maken en de wedstrijd in extra tijd te beslissen. Maar na een eerste gewonnen aanvalsronde, sloeg de match meteen om in het voordeel van Activit-E! Atomicc, de hele dag in vuur en vlam, Karmaze, Bmb3r, Zev en Chili finishten in stijl en werden gekroond tot kampioenen van de Benelux!

Een titel aan het eind van een epische strijd, voor een team dat de hele maand in bootcamp doorbracht om zichzelf de beste kans op succes te geven! De 2-1 zege levert de spelers, naast de titel, het felbegeerde ticket op voor de Europese Challenger League, de tweede Europese divisie. Dit markeert de terugkeer van een Belgisch kampioen in de regio en de inwijding van een groep bestaande uit drie Belgische en twee Franse talenten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top