Dit is het echte verhaal achter de erotische filmsaga 'After'

Films | Wist je dat de erotische saga 'After' geïnspireerd is door One Direction? Anna Todd, toen 25 jaar oud, was een Directioner, zoals de die-hard fans van de boyband worden genoemd. Zoals zovelen schreef ze fanfictie, maar haar verhalen werden echt beroemd. Proximus Pickx vertelt je alles over het verhaal achter 'After', en de reactie van Harry Styles, het hoofdpersonage in Todss schrijfsels. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals One Direction-fans weten, heeft de band een zeer geëngageerde en vooral fantasierijke groep fans opgebouwd. Velen van hen hebben fanfictie geschreven over een of meer van de bandleden. Meestal gingen die verhalen over verliefd worden op een van de jongens, maar soms werden de schrijfsels ook een stuk... pikanter.

En dat was het geval voor Anna Todd. In de hoogdagen van One Direction, lang voordat de band uit elkaar ging en de artiesten hun eigen weg gingen, schreef zij haar eigen fanfictie die op Watpadd werd gepubliceerd. Ze stelt zich een passioneel en destructief liefdesverhaal voor met een mannelijke hoofdpersoon die losjes gebaseerd is op Harry Styles. Zo ontstond de 'After'-saga, een combinatie van een overlopende passie voor de Britse zanger en de erotische romans die toen al populair waren, zoals 'Fifty Shades of Grey'

Wat vindt Harry Styles? 

De vurige, en tamelijk giftige, relatie tussen brave studente Tessa en bad boy Hardin bracht kijkers over de hele wereld in vervoering. In totaal werden vijf boeken gepubliceerd, waarmee Anna Todd van een gepassioneerde tiener uitgroeide tot een succesvol auteur. De saga heeft een nog grotere dimensie gekregen toen hij in 2019 naar het witte doek werd gebracht. Vandaag zijn er vier films uitgekomen, die het ware fenomeen bevestigen dat ontstaan is uit een eenvoudige fanfictie. 

Maar wat vindt Harry Styles van dit door hem geïnspireerde succes? In werkelijkheid is hij altijd nogal verlegen en discreet geweest over de saga. Hij heeft zich niet echt uitgesproken, maar Hero Fiennes Tiffin, die Hardin speelt, sprak zich wel uit over de kwestie. "Ik begrijp en waardeer het feit dat het boek is gebaseerd op Harry Styles, maar het plot heeft zich ontwikkeld tot zoveel meer", zei hij. "Er is niet veel overeenkomst tussen hem en het personage dat ik speel. Behalve misschien een paar fysieke gelijkenissen."

De 'After’-sage is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top