Lindsay De Vylder moet afhaken voor EK baanwielrennen na zware val in Ronde van Wallonië

Wielersport | Lindsay De Vylder zal niet deelnemen aan het EK baanwielrennen van volgende week in München (11-16 augustus). De renner van Sport Vlaanderen-Baloise viel eind juli zwaar in de Ronde van Wallonië en kon nog maar net de trainingen hervatten. Het EK komt te vroeg voor hem.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bondscoach Kenny De Ketele bevestigde het forfait van De Vylder zondag aan Belga. "Lindsay had na zijn val enkele verwondingen in het aangezicht", legde hij uit. "We hebben lang gewacht met de beslissing, maar vandaag is uiteindelijk toch besloten hem niet te laten deelnemen in München. We willen geen risico's nemen. Lindsay speelt een belangrijke rol in onze plannen met het oog op de Olympische Spelen van Parijs in 2024. We willen dat hij begin volgend jaar helemaal topfit kan beginnen aan de kwalificaties voor Parijs."

De Vylder zou in München een duo hebben gevormd met Robbe Ghys in de ploegkoers. Hij wordt vervangen door Fabio Van Den Bossche.

Het EK baanwielrennen in München maakt deel uit van de tweede editie van de 'European Championships'. Naast baanwielrennen komen ook atletiek, roeien, beachvolley, kano-kajak, wegwielrennen, mountainbike, muurklimmen, artistieke gymnastiek, tafeltennis en triatlon aan bod.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top