Zwitser Jeremy Seewer triomfeert in MXGP in GP van Zweden en stelt titel Tim Gajser uit

Auto-moto | De Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha) heeft zondag in Uddevalla met de GP van Zweden in het WK motorcross zijn derde overwinning van de jaargang op zijn naam geschreven. Het was de 15e van 18 GP's dit seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Seewer eindigde tweede in de eerste manche en kwam als eerste over de meet in de tweede, en snoepte daarmee de GP af van Tim Gajser (Honda), die zelf respectievelijk vierde en tweede werd. Op die manier moet de Sloveense leider nog wat geduld oefenen om zich voor de vijfde keer tot wereldkampioen te kronen, waarvan een vierde keer in de MXGP.

Gajser heeft nog een bonus van 115 punten op Seewer, terwijl een GP maximaal 50 punten oplevert. Er staan met de GP van Finland (14 augustus in Hyvinkää), de GP van Frankrijk (21 augustus in St-Jean d'Angely) en de GP van Turkije (4 september in Afyonkarahisar) nog drie GP's op het menu.

Aan Belgische zijde was Brent van Doninck (Yamaha) goed voor de zevende plaats in de einduitslag van de GP. Jeremy Van Horebeek (Beta) liet een dertiende positie noteren.

In het WK-klassement bekleedt Van Horebeek de elfde stek met 254 punten. van Doninck volgt als dertiende met 206 eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top