Ten Hag beleeft debuut in mineur tegen Trossard, Castagne en Tielemans vergooien zege

Premier League | Erik Ten Hag heeft deze namiddag een debuut in mineur beleefd bij Manchester United op de eerste speeldag van de nieuwe voetbaljaargang in de Premier League. Op Old Trafford verslikten de Red Devils zich meteen in Brighton: 1-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verstomming alom in de tribunes toen het rustsignaal weerklonk bij een 0-2 tussenstand. Pascal Gross (30' en 39') was de gevierde man bij de Seagulls met twee goals, de eerste na een pre-assist van Leandro Trossard.

Ten Hag stuurde Cristiano Ronaldo in de 53e minuut de wei in, maar met de Portugese superster tussen de lijnen kon het tij niet meer gekeerd worden. Verder dan de aansluitingstreffer in de vorm van een eigen doelpunt van Alexis Mac Allister (68') geraakte Man Utd niet meer. Trossard werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald bij de bezoekers.

Op hetzelfde moment waren ook Leicester en Brentford aan zet in het King Power Stadium. De Foxes vergooiden de zege in het slot (2-2). Doelpunten van Timothy Castagne (33') en Kiernan Dewsbury-Hall (46') plaatsten de Foxes nochtans in een zetel. Ivan Toney (62.) en Josh Dasilva (86') scoorden nog tegen namens de Bees. Zowel Castagne als Youri Tielemans maakten de 90 minuten vol, terwijl Dennis Praet niet van de bank kwam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top