Marianne Vos is snelste van kopgroep in het Zweedse Vargarda, Valerie Demey wordt vierde

Wielersport | De Nederlandse Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft de WorldTour-wedstrijd in het Zweedse Vargarda gewonnen. Ze was de snelste in een kopgroep van vier rensters, met daarbij ook de Belgische Valerie Demey (vierde).

Door Belga

Deel dit nieuws

Daags na de ploegentijdrit in Vargarda, gewonnen door Trek-Segafredo, werd een eendagskoers op poten gezet in de Zweedse plaats. In een wedstrijd van 125 kilometer, voornamelijk afgewerkt op een golvend en technisch circuit, was het vooral uitkijken naar de Nederlandse deelneemsters: Lorena Wiebes, Marianne Vos, Demi Vollering, Ellen van Dijk en Chantal van den Broek-Blaak waren de belangrijkste kandidaten op winst. 

Ondanks veel aanvalspogingen brak de koers pas open bij het ingaan van de laatste lokale ronde, dankzij een aanval bergop van Frans kampioene Audrey Cordon-Ragot. Zij kreeg het gezelschap van Vos, Demey en de Britse Pfeiffer Georgi, een waakhond van Wiebes. Ondanks het achtervolgingswerk van SD Worx, dat de goeie slag had gemist, bleven de vier voorop. Demey kraakte in de slotkilometer door een aanval van Georgi, Vos won nadien de sprint voor winst voor Cordon-Ragot en Georgi. Het is al de vierde keer dat Vos zegeviert in Vargarda.

De tweede Belgische deelneemster, Shari Bossuyt, eindigde in de groepssprint voor de ereplaatsen als elfde. Zowel Demey als Bossuyt staan ook op de startlijst van de volgende WorldTour-koers in het hoge Noorden: de zesdaagse Ronde van Scandinavië, die dinsdag start.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top