Dankzij Dylan Teuns beschikt Israel-Premier Tech over een joker in de strijd om World Tour-punten

Wielersport | Middenin het seizoen kondigde Dylan Teuns deze week een transfer aan. Hij verlaat de formatie van Bahrain-Victorious en trekt naar de ploeg van Rik Verbrugghe, Israel-Premier Tech. Hij is de laatste redding voor een ploeg die onderaan de World-Tourranglijst staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 1 augustus is de transfermarkt in het wielrennen geopend. De situatie rond Dylan Teuns was al bekend, want de winnaar van de Waalse Pijl was einde contract bij Bahrain. Er gingen al geruchten rond over een transfer naar Israel-Premier Tech. Maar dat hij nog dit seizoen zou verhuizen, wist niemand. Zijn dringende transfer moet de ploeg aan World-Tourpunten helpen. 

Riskante gok

Tussen 1 en 15 augustus mogen renners een transfer aankondigden, maar de rijkste ploegen kunnen in die periode ook contracten van andere spelers afkopen. Israel-Premier Tech staat intussen op de twintigste plaats in het World Tourklassement van 2020-2022 en hun positie eind dit jaar zal bepalen welke teams de komende drie jaar in de hoogste divisie van het wielrennen mogen blijven. 

De ploeg heeft punten nodig en zal Teuns inschakelen om de achterstand in te halen. Onze landgenoot vult de plaats van de onfortuinlijke Guy Sagiv in, de Israëliër is buiten strijd door een blessure. De UCI bepaalde een aantal jaar geleden dat punten die behaald zijn voor men zich bij een nieuwe ploeg aansluit, niet meer meetellen. Dylan Teuns moet in de komende weken dus zeker punten scoren, maar eenvoudig zal dat ongetwijfeld niet zijn. 

Kritiek op transfer

Alleen de punten van de tien beste atleten van de ploeg worden meegeteld in de rangschikking. De etappewinnaar van de Tour de France zal nog minstens 119 punten moeten behalen vooraleer hij als een van de tien beste atleten zijn punten kan inschakelen voor een goede positie in de World Tourranking. Hij zal zijn goede vorm van begin dit jaar moeten doortrekken en opnieuw moeten winnen. Alleen zo kan de investering van Israel-Premier Tech goed renderen.  

Die bijzondere zet lokt natuurlijk ook reacties uit bij de andere ploegen die onderaan de ranking blijven steken, zoals bijvoorbeeld Cofidis en Lotto-Soudal. Teuns is een grote gok voor het team uit Israël. Alleen als hij opnieuw wedstrijden wint, kan de transfer succesvol genoemd worden. Eigenlijk treden renners pas bij het begin van het seizoen in dienst bij een nieuwe ploeg, dus het is nog af te wachten hoe de UCI zal reageren op transfers als die van Teuns.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top