Pickx @ the festivals: George Ezra's pop-folk komt naar Pukkelpop

Pukkelpop | George Ezra is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende stemmen in de pop-folkmuziek. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar zijn optreden op Pukkelpop dit jaar. Op zaterdag 20 augustus zal hij de festivalgangers op de Main Stage ongetwijfeld laten meezingen met zijn zijn liedjes. Voor de gelegenheid blikt Proximus Pickx terug op zijn muzikale geschiedenis. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een studie om muziekleraar te worden, werd George Ezra in 2012 opgemerkt door Columbia Records. Een paar maanden eerder plaatste de in Hertford (UK) geboren zanger een akoestische video van het nummer 'Broken' op het web. Nadat hij een contract tekende bij het Amerikaanse bedrijf, besloot hij een maand door Europa te toeren. En het is net die ervaring die hem inspireerde voor zijn eerste album.

Het Glastonbury festival lanceerde zijn zangcarrière in 2013. Hij onthulde zichzelf voor het eerst aan het publiek op de BBC's Discovery Stage. In oktober van datzelfde jaar bracht hij zijn eerste EP uit, met daarop zijn eerste hit, 'Budapest'. Het nummer werd een top 10-single in het Verenigd Koninkrijk en in verschillende landen in Europa.

Van 'Shotgun' tot 'Anyone for You'

Terwijl zijn debuutalbum 'Wanted on Voyage' in 2014 de Britse hitlijsten aanvoerde, gold dat ook voor zijn tweede meesterwerk dat vier jaar later verscheen. 'Staying at Tamara's' was een hit en kwam meteen op nummer één in de UK charts. De hitsingle 'Shotgun', geïnspireerd door Ezra's reis naar Australië, droeg het album en stuwde de artieste echt naar het sterrendom.

George Ezra heeft een bijzondere bewondering voor Bob Dylan en zijn folkkant. Zijn bariton stem, gekoppeld aan pop, soul en blues, is een echte hit op podia over de hele wereld. In juni bracht de zanger een derde studioalbum uit, dat het elan van zijn voorgangers voortzet: 'Gold Rush Kid'

Drie singles werden gebruikt om de nieuwe plaat aan te kondigen: 'Anyone for You', 'Green Green Grass' en 'I Went Hunting'. Het eerste nummer werd een echte hit en overspoelde de ether met zijn goede humeur. Festivalgangers zullen het genoegen hebben om als een van de eersten deze nieuwe hits live te horen op Pukkelpop

George Ezra treedt op op de Main Stage van Pukkelpop op zaterdag 20 augustus om 20u50. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top