OUTtv steunt 15e editie van Antwerp Pride

Series | Van 10 tot 14 augustus fleurt Antwerpen helemaal op. De hele stad hult zich dan in alle kleuren van de regenboog dankzij de Antwerp Pride. De organisatoren verwachten zich aan een historische editie, omdat er voor het eerst geen restricties zijn, zoals vorige twee jaar wel het geval was. OUTtv is een vaste partner van het lgbtqia+-event. Reden te meer voor Proximus Pickx om het televisiekanaal aan jullie voor te stellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OUTtv zag het levenslicht door de groeiende aandacht voor de lgbtqia+-gemeenschap over de hele wereld. Intussen brengt de televisiezender verslag uit van nationale en internationale evenementen, filmfestivals, fashionshows, reizen en de lifestyle van de community.

Daarnaast kan je op de televisiezender kijken naar tv-programma’s over lgbtqia+-thema’s, spannende lgbtqia+-series, rauwe reality, telenovella’s, gay romcom’s, films én OUT originals. Enkele voorbeelden van uitzendingen die je exclusief bij de themazender kan bekijken, zijn ‘RuPaul’s Drag Race’, ‘Looking, Fire Island’, ‘Finding Prince Charming’, ‘Shade Queens of NYC’, ‘Cucumber & Banana’, ‘Queer as Folk’, ‘Hot in Cleveland’, ‘Vicious’, ‘Lipservice’ en ‘Drag Race Thailand’. 

Omdat OUTtv ook zijn informatieve functie wil uitoefenen, zendt het kanaal ook documentaires over de thema’s uit. Zo zie je er indrukwekkende docu’s als ‘Before Stonewall’, ‘Coming OUT to Class’, ‘Kylie Minogue: My Year as Aphrodite’, ‘Weg van de Kerk’ en ‘The Paris Gay Soccer Team’. Docu’s zijn voor de lgbtqia+-zender dan ook een belangrijk onderdeel binnen de wekelijkse programmering.

Gebundelde krachten

Voor de vijftiende editie van de Antwerp Pride hebben de grote Vlaamse mediagroepen hun krachten gebundeld om de organisatie en de lgbtqia+-gemeenschap expliciet te steunen. Daarom zullen op 13 augustus tal van televisiegezichten, stemmen en mede- werkers meelopen in de parade door de Scheldestad.

Media-CEO’s Jeroen Bronselaer (SBS), Frederik Delaplace (VRT), Koen Verwee (Mediahuis), Kris Vervaet (DPG Media) en Marc Putman (OUTtv) klinken eensgezind: “Hoewel het vandaag vanzelfsprekend zou moeten zijn dat iedereen vrij mag kiezen als het over liefde, geloof, identiteit en seksualiteit gaat, willen we expliciet onze steun uitspreken voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Samen met Antwerp Pride omarmen we alle mensen. Deze warme, inclusieve en positieve samenleving proberen we vandaag al te weerspiegelen: zowel voor als achter de schermen. Er is nog werk aan de winkel, maar het is onze oprechte ambitie om altijd een stem te geven aan alle mensen, ongeacht rang, stand of overtuiging en met respect voor elk talent. Dat voelt niet als een verplichting, wel als een ongelooflijk mooi voorrecht.”

Bekijk de volledige programmatie van OUTtv via deze website

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top