Oefenduels CPL: veel moeizame generale repetities voor de 1B-teams

Sport | Zaterdag stond er voor veel teams een laatste echte test op het programma in de voorbereiding op de nieuwe Challenger Pro Leaguecompetitie. En die generale repetitie liep niet overal van een leien dakje.

Zo ging Beerschot met 1-0 onderuit bij eerste nationaler Dessel Sport. De Mannekes kregen op het einde van een bijzonder matige eerste helft een goaltje binnen nadat een schot van Loshi via een Beerschots been tegen de touwen vloog. Na de pauze probeerde Beerschot de bakens te verzetten, maar offensief morrelde er toch nog wel wat bij de Antwerpenaren. Pas in het slot van de match (na een resem wissels) konden invallers Verlinden en Koshi nog dreigen. Eerstgenoemde zag zijn goal afgekeurd voor buitenspel, laatstgenoemde zag zijn poging nog in extremis van de lijn gehaald worden door de Desselse goalie.

Lommel SK had dan weer heel wat moeite met de U23 van AA Gent. Aan de rust stond er nog een brilscore op het veld en ook na de pauze bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Lommel wel dankzij twee goals van Kabongo, maar slikte het toch ook weer een tegentreffer. De 2-1 eindstand zorgde dan ook niet voor een overtuigend optimisme bij de Limburgers.

Bij KMSK Deinze liet nieuwkomer Van Landschoot zich meteen opmerken. De middenvelder scoorde in zijn eerste duel voor zijn nieuwe club ook meteen zijn eerste goal en lag zo mee aan de basis van de 2-1 overwinning tegen La Louvière. De ervaren Koné zorgde voor het tweede Oost-Vlaamse doelpunt.

Bij Lierse Kempenzonen waren er alweer veel goals te zien. De Kempenaars wonnen met 3-2 van Patro Eisden; alle goals vielen in de tweede helft. Van Acker opende de score in de 50e minuut, maar amper vijf minuten later scoorde Ferber (ex-Union) al tegen. De onvermijdelijke Rocha bracht Lierse Kempenzonen opnieuw op voorsprong en toen Libert er acht minuten voor tijd 3-1 van maakte, leek de match gespeeld. Maar amper twee minuten na de 3-1 stond het alweer 3-2 na een goal van Bamona, waardoor het toch nog zweten werd tot het laatste fluitsignaal.

Dender EH raakte thuis niet voorbij Ninove. De Oost-Vlamingen stonden aan de rust verdiend 1-0 voor na een goal van Hens terwijl de bezoekers al na een halfuur met z'n tienen verder moesten na een dubbele gele kaart. Toch was het Dender dat na de pauze wegzakte en waren het de 10 Ninovieten die in het slot alsnog gelijk konden maken. Uiteindelijk eindigde Ninove de match nog met negen, na nog een rode kaart in de slotminuut: einstand 1-1.

Club NXT maakte een goede beurt tegen Knokke FC. Vermant scoorde na 18 minuten de openingsgoal, maar op het halfuur stonden de bordjes alweer in evenwicht. Toch bleef Club NXT goed doordrukken en na de pauze zorgden Engels en Vermand (met z'n tweede) nog voor een meer dan degelijke 3-1 einstand.

RWDM speelde met een mix van A-kernspelers en beloften ook nog 2-2 gelijk tegen Francs Borains. Maar hun generale repetitie eindigde vrijdag al op een 3-3 gelijkspel tegen Nancy.