Vijf nieuwe verdachten aangehouden in zaak dubbele moord in Amazonewoud

Nieuws | De Braziliaanse politie heeft vijf nieuwe verdachten opgepakt in het onderzoek naar de moord op de Britse journalist Dom Philips en de Braziliaanse expert inheemse volkeren Bruno Pereira in het Braziliaanse Amazonewoud in juni. Ze zouden deel uitmaken van een illegaal vissersnetwerk.

Door Belga

Deel dit nieuws

In totaal zijn nu al negen verdachten aangehouden in de zaak. Ze zouden allen deel uitmaken van een gewapende criminele bende actief in illegale visserij in de regio.

Ruben Dario da Silva Villar, Een Colombiaanse drugstrafikant die al enige tijd in hechtenis zit, zou aan de leiding hebben gestaan van de bende, die grote hoeveelheden illegale vis verkocht voor export.

Onder de vijf nieuwe arrestanten zijn drie familieleden van Amarildo 'Pelado' Costa de Oliveira, een lokale visser die als eerste werd aangehouden in de zaak. Zij zouden geholpen hebben met het verbergen van de lichamen van Philips en Pereira.

Dom Philips (57) werkte als journalist voor de krant The Guardian, Bruno Pereira (41) was een Braziliaanse expert gespecialiseerd in inheemse volkeren. Ze waren in het Amazonewoud voor research voor een boek over milieubescherming. Ze werden doodgeschoten.

De politie gelooft gaat ervan uit dat de moord te maken heeft met de illegale visvangst in het gebied, een activiteit waartegen Pereira zich verzette.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top