Johan Bakayoko effent pad voor PSV in ruime overwinning tegen Emmen

Eredivisie | PSV is zaterdagavond uitstekend van start gegaan in de nieuwe voetbaljaargang van de Eredivisie. Promovendus Emmen ging met ruime 4-1 cijfers voor de bijl.

Door Belga

Deel dit nieuws

De beloftevolle Belg Johan Bakayoko (18.) effende het pad voor de Eindhovenaren in het eigen Philips Stadion. Een eigen doelpunt van Maikel Kieftenbeld (26.) en een treffer van smaakmaker Cody Gakpo (38.) zorgden ervoor dat de wedstrijd halfweg al in een beslissende plooi lag. In de tweede helft diepte Gakpo (54.) met z'n tweede goal verder uit, alvorens Ole Rommeny (62.) de eer redde. Yorbe Vertessen stond niet op het wedstrijdblad. De PSV-aanvaller is na een blindedarmontsteking even buiten strijd.

PSV kan zo met het nodige vertrouwen de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League thuis tegen het AS Monaco van Philippe Clement aanvatten. De heenwedstrijd in het prinsdom eindigde afgelopen dinsdag onbeslist (1-1). De uiteindelijke winnaar van de dubbele ontmoeting neemt het in de laatste voorronde van het Kampioenenbal op tegen Union Sint-Gillis of Rangers. Voorlopig beschikt de Belgische vicekampioen over de beste papieren na de 2-0 zege van dinsdag tegen de Schotten aan Den Dreef.

Die andere promovendus Excelsior Rotterdam startte in tegenstelling tot Emmen eerder op zaterdag overigens wel met drie punten (0-2). Cambuur lag na 45 minuten al tegen het canvas met een dubbele achterstand. Siebe Horemans speelde de hele partij mee in het winnende kamp. Ook Jacky Donkor mocht de laatste minuten nog komen meepikken bij de Rotterdammers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top