Belgian Lions verliezen tweede oefenduel tegen Finland

Basketbal | In een vriendschappelijke basketbalinterland hebben de Belgian Lions zaterdag in Tampere met 80-71 verloren van Finland. In een eerste oefenduel waren de Belgen donderdag wel nog met 71-74 sterker dan de Finnen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zaterdag was Pierre-Antoine Gillet met 18 punten de topscorer van de Belgen.Haris Bratanovic deed daar met 16 punten net voor onder.

Na de dubbele ontmoeting met Finland oefenen de Belgian Lions op 10 augustus in de Hasseltse sporthal Alverberg tegen Duitsland en op 12 en 14 augustus volgen er twee oefenpotten in Estland. Tenslotte volgt op 17 augustus een laatste voorbereidingswedstrijd in Frankrijk.

De vriendschappelijke wedstrijden vormen voor bondscoach Dario Gjergja en zijn troepen de generale repetitie voor twee WK-voorrondematchen later deze maand. Daarin komen de Belgen op 25 augustus uit tegen Groot-Brittannië en kijken ze drie dagen later Griekenland in de ogen. Het zijn de eerste matchen in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2023.

De oefenwedstrijden gelden ook als voorbereiding op het EK, dat van start gaat op 1 september in het Georgische Tbilisi. Op het EK treffen de Belgian Lions in groep A Spanje, Montenegro, Georgië, Turkije en Bulgarije. Op 1 september openen ze hun toernooi tegen gastland Georgië (19u). De eerste vier van de groep kwalificeren zich voor de eindfase in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top