Kamiel Bonneu blij met eerste profzege in de Sazka Tour: "Mijn hoogtestage leverde meteen succes op"

Wielersport | Nadat Rune Herregodts donderdag de openingsetappe van de Tsjechische Sazka Tour al op zijn naam wist te schrijven heeft zaterdag Kamiel Bonneu voor het tweede succes voor Sport Vlaanderen-Baloise gezorgd. Voor de 23-jarige Limburger werd het de eerste profzege.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dat ik mijn eerste zege kan boeken in een mooie rittenkoers maakt het nog wat specialer", zegt Bonneu. "Wij waren de finale ingetrokken met een kopgroep van twaalf renners. Uiteindelijk zouden er daar nog tien van mee sprinten op de aankomst bergop. Bij een eerste doortocht werd er aan de aankomst al een stevig tempo ontwikkeld en was de grote groep al serieus uitgedund. Op de laatste klim werd het een uitputtingsslag en daarin kon ik het halen. Op minder dan 500 meter van de eindmeet ging Johannes Staune-Mittet versnellen. Ik sprong naar zijn wiel en bleef wat wachten. Het was immers wind op kop, en kwam er op het gepaste moment uit."

"Die eerste profzege geeft een onbeschrijfbaar gevoel. Ik had het ook niet zien aankomen, want ik maakte vrijdag een mindere dag door. Wat last van de warmte, denk ik. Vandaag was het 15 graden frisser. Deze zege komt er na een hoogtestage die ik deed net voor deze rittenkoers. Het is super als het geleverde werk vruchten aflevert. Ik voel me goed. Misschien kan ik zondag nog eens voor de zege kan gaan. Wij hebben met de ploeg hier echt wel al mooie prestaties neergezet. We mogen nu al tevreden terugkijken op deze rittenkoers, wonnen immers al de helft van de ritten."

"Na de Sazka Tour staat voor mij de Ronde van Denemarken op het programma, gevolgd door de Druivenkoers van Overijse en dan de Ronde van Groot-Brittannië. Maar eerst een beetje genieten van deze eerste profzege."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top