Vrouwen van Trek-Segafredo volgen zichzelf op in Zweedse ploegentijdrit

Wielersport | De vrouwen van het Amerikaanse wielerteam Trek-Segafredo hebben zichzelf opgevolgd als winnaressen van de ploegentijdrit in het Zweedse Vargarda, een wedstrijd voor de WorldTour. SD Worx strandde op plek twee.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een ploegentijdrit van 35,6 kilometer over een golvend parcours was Trek-Segafredo ondanks een lekke band voor de Australische Lauretta Hanson goed voor een tijd van 44:56. Daarmee deden tijdritwereldkampioene Ellen van Dijk, Shirin van Anrooij, Audrey Cordon-Ragot, Amalie Dideriksen, Chloe Hosking en Hanson 38 seconden sneller dan de nummers twee, Team SD Worx. Die Nederlandse ploeg was niet met zes rensters maar slechts met vijf van start gegaan. Team DSM werd derde op 0:49. Er kwamen geen Belgische ploegen aan de start.

Trek-Segafredo won in 2019 voor het uitbreken van de coronapandemie ook al de vorige editie van de Vargarda TTT. Morgen wordt opnieuw in Vargarda gekoerst voor de WorldTour voor vrouwen, dan met een eendagskoers over 125 kilometer. Aansluitend is er komende week de Ronde van Scandinavië voor vrouwen, een zesdaagse rittenwedstrijd voor de WorldTour.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top