Fulham, met goalgetter Mitrovic, smeert Liverpool op eerste speeldag puntenverlies aan

Premier League | Promovendus Fulham heeft op de eerste speeldag in de Premier League thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen vicekampioen Liverpool. Voormalig Anderlechtspits Aleksandar Mitrovic kon twee keer scoren, bij de Reds troffen Darwin Núñez en Mohamed Salah raak.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een eerste halfuur met weinig noemenswaardige kansen opende Mitrovic de score voor Fulham. Op aangeven van Kenny Tete kon de voormalige topscorer van de Belgische competitie de bal relatief eenvoudig binnenkoppen.

Voor de rust waren er nog kansen voor beide ploegen. Schoten van Kebano en Pereira werden afgeblokt en ook Luis Díaz kon de netten niet doen trillen. Ook Mitrovic was nog meermaals gevaarlijk. De Serviër trok zijn goede vorm van het voorbije seizoen, waarin hij 43 doelpunten maakte, gewoon door. De ploegen trokken de kleedkamer in met 1-0 op het scorebord.

Terwijl de thuisploeg in de eerste helft de bovenhand nam en Liverpool in de verdediging dwong, herpakte de titelkandidaat zich na de rust. Darwin Nunez, die de positie van de vertrokken Sadio Mané overnam, kreeg meerdere kansen maar botste telkens op paal of keeper. Iets later was het wel raak voor de Uruguayaan. Op aangeven van Mohamed Salah liet hij doelman Marek Rodák kansloos.

Lang stond de score evenwel niet gelijk, want in minuut 70 beging Virgil van Dijk een fout op Aleksandar Mitrovic binnen de zestien. 'Mitrogol' waagde zijn kans en kon een tweede keer scoren. Liverpool ging vervolgens op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Deze keer kon Núñez Salah bedienen. De Egyptenaar bracht zijn ploeg met een punter terug langszij en legde de 2-2 eindstand vast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top