Vriendschappelijke match tussen Atletico en Juventus in Tel Aviv uitgesteld

Voetbal | De vriendschappelijke wedstrijd tussen Juventus en Atlético Madrid van morgenavond wordt uitgesteld om veiligheidsredenen. De wedstrijd zou doorgaan in Tel Aviv, maar door het conflict aan de Gazastrook zijn er twijfels over de veiligheid van spelers en supporters.

Door Belga

Deel dit nieuws

Atlético Madrid, de nieuwe ploeg van onze landgenoot Axel Witsel, zou tegen Juventus spelen in het Bloomfeld Stadium. De recente Palestijnse luchtaanvallen op Israël zorgen voor ongerustheid over verdere militaire acties bij de organisator van de match, Comtec Group, en beide ploegen. Daarom werd beslist de wedstrijd uit te stellen en gaan de initiatiefnemers op zoek naar een nieuwe datum en locatie. Turijn, de thuisbasis van Juventus, wordt momenteel genoemd als potentiële locatie voor de vrienschappelijke ontmoeting.

Als de Oude Dame en Atlético geen nieuwe datum voor een match vinden, dan zouden beide ploegen op zoek gaan naar een andere oplossing om nog een vriendschappelijke wedstrijd af te werken. 

Juventus speelt op 15 augustus, op de eerste speeldag van de Serie A, thuis tegen Sassuolo. Witsel, die vorig seizoen nog in de Bundesliga voor Borussia Dortmund speelde, trekt met Atlético Madrid naar Getafe voor de eerste speeldag in La Liga.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top