Lotto Soudal versterkt sprinttrein met Italiaan Jacopo Guarnieri

Wielersport | De Italiaan Jacopo Guarnieri (34) stapt komend seizoen van het Franse Groupama-FDJ over naar Lotto Soudal. Hij ondertekende bij de Belgische wielerploeg, die vanaf 2023 Lotto Dstny heet, een contract voor twee jaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ervaren Italiaan zal als lead-out deel uitmaken van de sprinttrein voor de Australiër Caleb Ewan en Arnaud De Lie. "Dit is een ploeg met een lange historie van topsprinters en sprinttreinen. Het team is volledig gefocust op het winnen van massasprints en met Caleb Ewan en Arnaud De Lie zijn er twee heel snelle renners voor wie ik kan werken. Ik heb al een goed gesprek met Caleb Ewan gehad en kijk enorm uit naar volgend jaar", zegt Guarnieri, oud-winnaar van ritten in de Driedaagse De Panne-Koksijde, Circuit Franco-Belge en de Ronde van Polen.

CEO John Lelangue vult aan. "Wanneer je met een sprinttrein werkt, moet je altijd blijven zoeken naar verbeteringen. Het werk is nooit klaar. Met Caleb Ewan hebben we een van de snelste sprinters van het peloton, maar ook Arnaud De Lie heeft dit jaar bewezen dat hij het verdient om omringd te worden door sterke renners die weten hoe ze een sprinter moeten begeleiden. Daarom is het voor ons cruciaal om wat extra ervaring en snelle benen toe te voegen aan de trein."

"Een lead-out is meer dan alleen power of geluk", voegt Jacopo Guarnieri toe. "In de andere ploegen waarin ik gereden heb, was ik ook verantwoordelijk voor het organiseren van de sprinttrein. Een goed gevoel onderling tussen iedereen die betrokken is, is cruciaal. Natuurlijk zijn er al een hoop sterke renners aanwezig, maar ik wil graag wat extra toevoegen aan deze ploeg dankzij mijn ervaring."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top