Broodnodige remonte helpt RWDM alsnog aan een positief gevoel in laatste oefenmatch

Challenger Pro League | RWDM heeft vrijdag haar laatste (echte) oefenduel afgewerkt in de aanloop naar de competitiestart van de Challenger Pro League. De Brusselaars willen dit seizoen maar wat graag meedoen voor de titel, maar de voorbereiding liep niet optimaal en in de laatste oefenpot tegen Nancy dreigde de negativiteit de bovenhand te halen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de 5-0 nederlaag tegen ADO Den Haag was coach Vincent Euvrard al eens met niet mis te verstane woorden uitgevallen tegen zijn kern. Euvrard had gesteld dat zijn team "niet klaar is voor de competitiestart" omdat er veel spelers vertrokken zijn en het moeilijker dan verwacht blijkt om vervangers aan te trekken. Mede daardoor stelde de coach een gebrek aan frisheid vast bij bepaalde jongens die het misschien wat moeilijker hadden met de zware voorbereiding én sprak hij zijn hoop uit dat er nog vier nieuwe spelers bij zouden komen.

Iedereen verwachtte een reactie in de laatste oefenpot tegen het Franse Nancy; maar aan de rust stond de typeploeg van RWDM 2-0 in het krijt tegen de degradant van de Ligue 2. Maar na de pauze rechtte RWDM de rug en kwam het zelfs op voorsprong na twee goals van Biron en een treffer van invaller Ephestion. Uiteindelijk kon Nancy nog wel een keertje tegenscoren waardoor de match op 3-3 eindigde.

Gezien de mentale weerbaarheid in de sterke tweede helft konden de spelers van RWDM uiteindelijk toch met een positief gevoel het veld af. Als zal er hier en daar nog wel wat twijfel blijven sluimeren tot aan de start van de competitie. De Brusselaars starten het seizoen met een uitmatch bij Virton en een thuismatch tegen Dender.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top