Noord-Korea noemt Pelosi "verwoester van internationale vrede en stabiliteit"

Nieuws | Noord-Korea heeft zaterdag uitgehaald naar de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi, nadat ze een bezoek bracht aan de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea tijdens haar reis door de indo-Pacifische regio. Pyongyang noemt haar "de grootste verwoester van internationale vrede en stabiliteit".

Door Belga

Deel dit nieuws

Pelosi bracht een bezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel en werd de hoogste Amerikaanse politiek verantwoordelijke die de gedemilitariseerde zone bezocht sinds de voormalige president Donald Trump er in 2019 de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un ontmoette.

Voor dat bezoek had de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden al haar Zuid-Koreaanse ambtgenoot Kim Jin-pyo gesproken. Ze liet zich toen onder meer bezorgd uit over het Noord-Koreaanse kernprogramma. De twee riepen samen op tot een "sterke en uitgebreide afschrikking" van Noord-Korea.

Volgens Pyongyang maakt Pelosi "de vijandige visie van de huidige Amerikaanse administratie" op Noord-Korea duidelijk, zegt de Noord-Koreaanse overheid in een verklaring. "De Verenigde Staten gooien alleen maar olie op het vuur", klinkt het daarin, en Pelosi is "de grootste verwoester van internationale vrede en stabiliteit". "De problemen die ze overal waar ze is geweest, heeft aangericht, zullen de Verenigde Staten duur te staan komen."

Nancy Pelosi bezocht eerder deze week ook Taiwan, waarna China in een reactie aan grootschalige militaire oefeningen in de regio begon. Peking beschouwt Taiwan als een afvallige provincie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top