Israël hervat luchtaanvallen op Gazastrook en roept reservetroepen op

Nieuws | Israël heeft vanavond de luchtaanvallen op de Gazastrook hervat na een eerdere golf diezelfde dag, waarbij het Israëlische leger vijftien mensen zegt te hebben gedood. Onder de doden is ook Tayseer al-Jabari, een hoge commandant van Islamitische Jihad, zo bevestigde de groep in een verklaring.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het IDF (Israëlische leger) blijft zich richten op militaire doelen van de Palestijnse Islamitische Jihad in de hele Gazastrook", aldus een verklaring van het Israëlische leger. Palestijnse getuigen zeggen meerdere aanvallen te hebben gezien, waaronder een ten oosten van de stad Gaza.

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz gaf het leger vandaag toestemming om maximaal 25.000 reservisten op te roepen voor operationele doeleinden. Volgens The Jerusalem Post is het leger hier al mee begonnen. Dat duidt erop dat Israël mogelijk gevechtshandelingen plant die verder gaan dan de luchtaanvallen van vandaag. "Het doel van deze operatie is het elimineren van een concrete dreiging tegen de burgers van Israël en de burgers die naast de Gazastrook wonen", zei premier Yair Lapid in een verklaring.

Buurland Egypte bemiddelt tussen Israël en de Palestijnen om verdere escalatie te voorkomen, meldt de Egyptische staatstelevisie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top