Reggae Geel dompelt Kempen onder in Jamaicaanse sferen

Muziek | Vandaag en morgen dompelt Reggae Geel de Kempen opnieuw onder in Jamaicaanse sferen. De organisatie verwacht tot 50.000 bezoekers in de Belse bossen, voor de 42ste editie van het reggaefestival.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dit jaar doet Reggae Geel mee aan de "Ask for Angela"-campagne, gericht tegen grensoverschrijdend gedrag. "Angela" is daarbij het codewoord voor iemand die zich onveilig voelt. Het festival zet hierop in door hun medewerkers op te leiden en er uitvoerig over te communiceren via banners, sociale media en affiches. 

Om alles vlot te laten verlopen, waren ruim 1.800 vrijwilligers meer dan twee weken in de weer om alles op te bouwen. Deze editie werden ook asielzoekers ingeschakeld uit het Fedasil-opvangcentrum van Arendonk om mee te helpen met de opbouw. 

Op de vier podia staan dit jaar ruim 70 artiesten, waaronder de Amerikaans-Nigeriaanse Davido, die onlangs de 02-Arena in Londen uitverkocht. Hij vermengt Afrikaanse elementen met mainstream pop. 

Op een vernuftige manier wist Davido twee jaar geleden nog geld in te zamelen voor Afrikaanse weeshuizen. Hij riep al z'n vrienden via Twitter op om geld naar hem over te maken. Met "Show me love through money" wist Davido zo 460.000 euro in te zamelen. Hij voegde daar zelf ook nog een bedrag aan toe.

Daarnaast is Jepther Washington McClymont te zien. Hij regeert al meer dan twee decennia als de koning van de "bewuste" reggae muziek. McClymont wordt Luciano genoemd, een vergelijking met de allesoverheersende zang van operalegende Luciano Pavarotti.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top