Lokerse Feesten maken comeback met "meest internationale editie ooit"

Festivals | Vanavond maken de Lokerse Feesten een comeback met de "meest internationale editie ooit", zo klinkt het bij de organisator. Die heeft de festivalaffiche, die de voorbije twee jaar door corona is geschrapt of moest terugvallen op lokaal talent, met internationale acts bezaaid. "We openen de Feesten met een hiphop- en reggae-avond met onder anderen Damian 'Jr. Gong' Marley", zegt programmator Peter Daeninck.

Door Belga

Deel dit nieuws

Morgen staat de poppy hiphopgroep Black Eyed Peas op de mainstage en volgende week dinsdag komt de Amerikaans rockband Kings Of Leon. Onder de internationale line-up staan ook namen als Kraftwerk, The Afghan Whigs en Snow Patrol. 

Maar ook Belgische en Nederlandse muzikanten krijgen een plaats op het Lokerse podium, met Zwangere Guy, Coely, Clouseau, De Kreuners en Regi. "'T Hof van Commerce speelt in Lokeren zijn enige festival", voegt Daeninck toe.

In 2020 moesten liefhebbers genoegen nemen met een streamingradio-editie en vorig jaar werden de Lokerse feesten beperkt tot een editie in bubbels. "De twee stillere jaren hebben de goesting alleen maar aangewakkerd", zegt voorzitter Timothy Heyninck. De combitickets voor het tiendaagse festival zijn uitverkocht. "Er blijven wel nog voor elke dag individuele dagtickets beschikbaar."

De laatste festivaldag staat Louis Tomlinson geprogrammeerd, voormalig lid van de boysband One Direction. "Het is duidelijk dat we met Louis Tomlinson een zeer internationaal publiek aantrekken", zegt Heyninck. "Met grote delegaties uit onze buurlanden maar evengoed Spanje, Zwitserland, Israël, Italië, Oostenrijk, Zweden en Turkije." In totaal komt publiek uit 64 landen afgezakt naar de Grote Kaai.

De Lokerse Feesten lopen 10 dagen van 5 augustus tot 14 augustus 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top