Marc Coudron opnieuw kandidaat voor voorzitterschap Internationale Hockeyfederatie

Sport | Marc Coudron is opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap van de Internationale Hockeyfederatie FIH. Dat maakte de Koninklijke Belgische Hockeybond bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 52-jarige voormalige bondsvoorzitter en ex-Red Lion (358 selecties) was vorig jaar ook al kandidaat, maar moest toen met twee stemmen verschil de duimen leggen voor de Indiër Narinder Dhruv Batra. Die nam in juli ontslag. De Egyptenaar Seif Ahmed is momenteel interimvoorzitter. De volgende voorzitter wordt op het FIH-congres op 5 november verkozen en zal de termijn van Batra, tot 2024, uitdienen.

"Na zestien jaar voorzitterschap van de Belgische federatie, had ik aangegeven dat ik me met veel passie en verlangen wilde blijven inzetten voor de ontwikkeling van het hockey, maar deze keer op internationaal niveau", zegt Coudron in een persbericht van de Belgische federatie. "Bij de vorige verkiezingen in 2021 lukte het me net niet, ik kwam minder dan procent van de stemmen te kort. Gezien de recente ontwikkelingen heb ik die passie en dat verlangen om me te engageren opnieuw voelen opborrelen. In overleg met mijn familie heb ik daarom beslist om mij kandidaat te stellen voor deze nieuwe verkiezingen. Ik hoop oprecht mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van onze sport op mondiaal niveau, altijd de waarden van respect, integriteit, fair play, teamspirit, duurzaamheid en inclusie voor ogen houdend."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top