Financieel onderzoek Pukkelpop leverde niets op en is geseponeerd

Festivals | Het parket van Limburg heeft bekendgemaakt dat het opsporingsonderzoek naar mogelijke wanpraktijken bij rechtspersonen achter Pukkelpop recent is afgesloten. "Het onderzoek is geseponeerd. Na grondig en doorgedreven onderzoek kon niet worden aangetoond dat er misdrijven gepleegd werden," aldus persmagistraat Dorien Vanderheiden van het parket van Limburg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Aanleiding tot het onderzoek was een publicatie op de satirische website 't Scheldt. Nadat in 2021 bekend was geraakt dat een opsporingsonderzoek was opgestart, ontkende de Pukkelpop-organisatie al met klem de lasterlijke aantijgingen over de onregelmatigheden. In september vorig jaar maakte Pukkelpop bekend dat de festivalorganisatie in alle transparantie de vragen van de onderzoekers zal beantwoorden en alle mogelijke informatie zal verschaffen.

"De Pukkelpop-organisatie werd de voorbije jaren structureel door experten ter zake geprofessionaliseerd. We hebben alle vertrouwen in hun vakkundige aanpak. De lasterlijke aantijgingen worden met klem betwist", zo klonk het indertijd bij Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten.

Na de publicatie van het artikel op 't Scheldt ging het Limburgse parket met de federale gerechtelijke politie in 2021 samenzitten, waarna een proces-verbaal werd opgesteld. Toen al benadrukte het parket het vermoeden van onschuld. Dat wil zeggen dat de rechtspersonen en de natuurlijke personen rondom het verhaal toen als onschuldig beschouwd werden. "Wanneer we het dossier zouden klasseren zullen we dat ook actief communiceren", zo luidde het toen bij het Limburgse parket. Die mededeling over seponering is dus vrijdag verspreid.

"We zijn blij dat dit nu opgehelderd is en focussen verder op de organisatie van onze festivals met HEAR HEAR! op zondag 14 augustus en uiteraard Pukkelpop, het weekend erna", zegt Luyten in een korte reactie.

De 35ste editie van Pukkelpop vindt dit jaar in Kiewit (Hasselt) plaats van 18 tot en met 21 augustus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top