Dries Mertens wordt weldra ereburger van Napels

Voetbal | Dries Mertens nam nog maar pas na 9 seizoenen afscheid als speler van Napoli, maar de clubtopschutter aller tijden mag een benoeming tot ereburger tegemoet zien. Gaetano Manfredi, de burgervader van Napels, maakte dat nieuws vandaag na de gemeenteraad bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Voor alles wat hij betekende en nog steeds betekent, voor de bijzondere band die hij opgebouwd heeft met de Napolitanen en omdat hij besloten heeft zijn huis in onze stad te behouden, kennen wij het ereburgerschap toe aan Dries Mertens", aldus Manfredi.

Eergisteren nam Mertens samen met zijn zoontje Ciro officieel afscheid van Napoli in een videoboodschap, maar de Leuvenaar zal op deze manier toch voor altijd verbonden blijven aan de Zuid-Italiaanse stad.

Ondertussen is het uitkijken naar de toekomstige werkgever van Mertens. Transferexpert Fabrizio Romano liet vandaag weten dat de Turkse topclub Galatasaray het Napolitaans clubicoon een aanbod gedaan heeft. In Istanboel ligt er een jaarsalaris van 4 miljoen euro netto klaar voor het jeugdproduct van RSC Anderlecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top