Kijk naar 'Do Revenge', de donkere Netflix-komedie met Maya Hawke en Camila Mendes

Films |

Een nieuwe release op Netflix! In september verschijnt 'Do Revenge' op het streamingplatform. De film, allesbehalve een simpele tienerkomedie, is geïnspireerd door de plots van Hitchcock en transponeert ze naar een middelbare school. Maar meer dan het scenario, is het de casting die opvalt: Maya Hawke (‘Stranger Things’) en Camila Mendes (‘Riverdale’) nemen de hoofrollen voor hun rekening. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat 'Do Revenge' over wraak. Twee tienermeisjes, Drea (Camila Mendes) en Eleanor (Maya Hawke), doen er alles aan om wraak te nemen op hun kwelgeesten. Drea zit achter haar ex-vriend Max aan, die een video van hun intieme ontmoetingen op de sociale media heeft gelekt om haar reputatie als het populaire meisje op de middelbare school te vernietigen. Eleanor, daarentegen, is het slachtoffer van een vreselijk gerucht, verspreid door een kwaadwillende klasgenoot.

Ze besluiten hun krachten te bundelen tegen diegene die hun kwaad hebben berokkend, maar ook en vooral om hen te laten boeten. De plot die volgt is geïnspireerd op de film noir 'Strangers on a Train’. In deze Hitchcock-klassieker uit 1951 ontmoeten twee vreemdelingen elkaar op een trein die een ‘ruilmoord’ aan elkaar voorstellen, volgens hen de perfecte moord. Op deze manier moet geen van beide angst hebben om aangehouden te worden want er is geen sprake van een duidelijk motief of enige aanwijzingen.

'Do Revenge' vertrekt van een vergelijkbare premisse: Drea gaat de vijand van Eleanor aanvallen en Eleanor die van Drea. Gevolg? Noch Drea, noch Eleanor zal door hun respectievelijke vijand verdacht worden en vooral: geen van hen zal die aanvallen verwachten van een tegenstander waar ze niet onmiddellijk een conflict mee hebben.

De invloed van de film noir zorgt ervoor dat ‘Do Revenge’ meer is dan een simpele tienerkomedie. Want behalve humor, is er ook sprake van heel wat psychologische spanning. En een sterke boodschap, een die draait om de cancelcultuur, trauma en de impact die iedereen kan hebben op het leven van anderen.

Intrigerende cast

Behalve omwille van het scenario – de Hitchcock-film was trouwens een verfilming van een roman van Patricia Highsmith - zal 'Do Revenge' ongetwijfeld ook de nieuwsgierigheid wekken dankzij de casting. De twee hoofdpersonages worden gespeeld door bekende gezichten voor Netflix-kijkers: Camila Mendes maakte furore met ‘Riverdale’, Maya Hawke in ‘Stranger Things’. Ook Alisha Boe, die Jessica Davis speelde in '13 Reasons Why', is van de partij.

De regisseuse, Jennifer Kaytin Robinson, is dan weer bekend van de Netflix-film 'Someone Great'. Deze romantische komedie, met in de hoofdrol Gina Rodriguez (‘Jane the Virgin’), vertelt het verhaal van de verschillende emoties die men doormaakt na een break-up. Wie flink heeft uitgehuild bij deze film zal zeker de kans niet laten liggen om 'Do Revenge' vanaf september op Netflix te bekijken.

Ontdek ‘Do Revenge’ vanaf 16 september op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top