Serie A: terugkeer Berlusconi, spannende titelstrijd en Lukaku versus De Ketelaere

Sport | De Serie A opent zijn deuren en het is nu al uitkijken wie AC Milan gaat opvolgen als landskampioen. De Italiaanse competitie wordt ook heel erg leuk om volgen, aangezien er een aantal Belgen naar Italië afzakten. Wat kunnen zij dit seizoen klaarspelen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is tot op heden een heel mooie zomermercato geweest. De Italiaanse topclubs zaten niet stil. AC Milan haalde Charles De Ketelaere en Divock Origi, Inter pakte uit met onder meer Romelu Lukaku, André Onana en Joaquin Correa, Juventus strikte Paul Pogba, Bremer en Angel Di Maria, terwijl AS Roma zich verzekerde van de diensten van Paulo Dybala, Georginio Wijnaldum en Nemanja Matic.

Juventus of keizer Mourinho?

De Serie A lijkt zich dus weer te mogen opmaken voor een spannende titelstrijd en het is moeilijk om er één favoriet uit te pikken. Juventus wil na twee jaren zonder titel weer aanknopen met succes, Inter en AC Milan willen ervoor zorgen dat Milaan de voetbalhoofdstad van Italië blijft en kan José Mourinho na de eerste Europese prijs echt de keizer van Rome worden door de eerste Scudetto in 22 jaar te winnen? Napoli lijkt een overgangsjaar in te gaan na het vertrek van Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne en Dries Mertens.

Onderaan zullen drie clubs moeten knokken om het behoud. Ploegen die promoveren naar de Serie A hebben het altijd moeilijk, kijk maar naar Venezia, en mede daardoor worden ploegen als Cremonese (met weldra Cyriel Dessers in de rangen?) en Lecce nu al getipt als de grootste kanshebbers om meteen terug te keren naar de Serie B. Monza wordt dan weer aanzien als een mogelijke revelatie. De club van Silvio Berlusconi promoveerde voor het eerst naar de Serie A en met onder meer Andrea Ranocchia, Stefano Sensi en Matteo Pessina roerde het zich al stevig op de transfermarkt.

Zeven Belgen in de Serie A

Internazionale wil terug prijzen winnen en het haalde Romelu Lukaku terug naar Milaan. De Rode Duivel wordt gehuurd van Chelsea, waar ‘Big Rom’ een moeilijk seizoen kende. Inter verkocht hem een jaar geleden voor 115 miljoen euro en huurde hem nu voor 8 miljoen euro. Coach Simone Inzaghi hoopt dat de 29-jarige spits zijn niveau uit zijn eerste periode bij Inter kan terugvinden, toen hij er 64 keer scoorde en 16 assists uitdeelde in 95 matchen. Lukaku werd ook landskampioen.

Inter wil AC Milan van de troon stoten en zij kleuren dit seizoen wel heel erg Belgisch. Alexis Saelemaekers loopt er nog steeds rond en de rechterflankspeler hoopt dit seizoen een onbetwistbare titularis te worden. De ex-speler van Anderlecht is voorlopig een beetje de twaalfde man geworden, hij pendelt tussen bank en basis. Kan hij dit seizoen echt een certitude worden? Technisch directeur Paolo Maldini wist met Divock Origi een nieuwe spits transfervrij weg te halen bij Liverpool. Zlatan Ibrahimovic is nog maanden out en Olivier Giroud wordt ook alweer een jaartje ouder. Kan Origi het waarmaken als spits nummer één?

Dé zomertransfer van AC Milan was echter Charles De Keteleaere. Na vele weken van onderhandelen wisten ze CDK voor 35 miljoen euro (inclusief bonussen) weg te halen bij Club Brugge. Bij AC Milan verwachten ze veel van de speler die de Italiaanse media inzake manier van voetballen al meteen vergelijken met de Braziliaanse clublegende Kaka. De jonge Belg wordt aanzien als de man die achter de spits voor de nodige creativiteit moet zorgen. Kan De Ketelaere uitgroeien tot een smaakmaker in de Serie A?

Doorbraak van De Winter?

Er staan naast de bovengenoemde spelers ook nog enkele jonkies klaar om echt door te breken in de Italiaanse eerste klasse. Empoli huurde Koni De Winter van Juventus. De 20-jarige Belgische centrale verdediger wordt aanzien als één van de grootste defensieve Belgische talenten. Hij mocht al debuteren bij Juventus, maar de concurrentie is daar moordend. De Winter wil ervaring opdoen en wie weet kan hij mits een goed seizoen zich in de kijker spelen van bondscoach Roberto Martinez? Arthur Theate, die Bologna verliet voor Stade Rennes, kan als voorbeeld dienen. Hij wist zich in de Serie A tot Rode Duivel op te werken.

Bij Lecce lopen met Rob Nizet (20, ex-Anderlecht en rechtsachter) en Mats Lemmens (20, ex-KRC Genk en linksachter) twee jonkies rond. Maken zij hun debuut in de Serie A? Tot slot is er ook nog Mile Svilar. Hij stapte transfervrij over van Benfica naar AS Roma: kan de ex-doelman van Anderlecht zich er op termijn opwerken tot eerste doelman?

Programma van speeldag 1 in de Serie A:

Zaterdag 13 augustus

  • AC Milan - Udinese: om 18u30 op Eleven 1
  • Lecce - Inter: om 20u45 op Eleven 2

Zondag 14 augusts

Maandag 15 augustus

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top